Ο Μητσοτάκης επιχειρεί να καπηλευτεί και την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ο Μητσοτάκης επιχειρεί να καπηλευτεί και την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Φοβερό είναι το επικοινωνιακό «σόου» που έχει στήσει τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική από τις φωτιές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του.

Αφού έκανε την ενδελεχή «αυτοψία» του με τις κάμερες του ΣΚΑΙ στο πολύπαθο Μάτι, οι μηχανισμοί της Πειραιώς πήραν… «φωτιά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται σε κάθε ευκαιρία να προσπαθεί να «οικειοποιηθεί» τις ενέργειες της κυβέρνησης μετά τα τραγικά συμβάντα, με την τακτική «παλαιοκομματάρχη» και τα γνωστά «κατόπιν ενεργειών μου», την ίδια ώρα που έχει δώσει εντολή στα στελέχη του κόμματος του να στηλιτεύουν κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων.

Χαρακτηριστικό είναι το tweet που ανέβασε πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ και στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος και προσωπικά τον πρόεδρό του Α. Δρακόπουλο για την άμεση ανταπόκριση στην πρότασή μου να αναλάβει το κόστος αγοράς-συντήρησης εξοπλισμού της Πυροσβεστικής. Το ΙΣΝ διαθέτοντας €25εκ επιβεβαιώνει την ανιδιοτελή του προσφορά στους πολίτες».

Μόνο που για την ιστορία και πριν προηγηθεί η δωρεά του ιδρύματος ο υπουργός Επικρατείας, Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, επικοινώνησε με τον κ. Δρακόπουλο, προτείνοντάς του να συμμετάσχει το ΙΣΝ στην κρατική προσπάθεια χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές, ενώ παράλληλα ο κ. Δρακόπουλος συναντήθηκε στις 27 Ιουλίου 2018 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά οι ανάγκες της Πολιτείας στον τομέα της πυρόσβεσης τόσο σε οικονομικό όσο και τεχνικό επίπεδο, της πρόληψης, και της αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν. «Από κοινού συμφωνήθηκε ότι, το ΙΣΝ θα συνεργαστεί κυρίως με το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς τρόποι με τους οποίους το ΙΣΝ θα συμβάλλει αποτελεσματικά στο έργο τους», ανλεφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η «φαντασίωση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης  όμως δεν σταματά εδώ. Είχε προηγηθεί το συμβάν με την Επίτροπο περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου και την Μαρία Σπυράκη με την σχετική ανακοίνωση της ΝΔ να κάνει λόγο για άμεση ανταπόκριση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην επιστολή Μητσοτάκη για τους πυρόπληκτους!

Η ανακοίνωση της ΝΔ το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφορούσε τις εξαγγελίες της ίδιας περί ενίσχυσης των προγραμμάτων στήριξης στους πυρόπληκτους της Αττικής, μόνο που η εν λόγω απόφαση πάρθηκε μέσω της ανοικτής συνομιλίας που υπήρχε συνεχώς με την ελληνική κυβέρνηση και όχι για την επιστολή που απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ήταν επόμενο η Κορίνα Κρέτσου έμεινε άφωνη από την αξιοποίηση των δηλώσεών της με πολιτικό σκοπό από την ΝΔ, αναφωνώντας μάλιστα «Oh my God».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter