Ο Μητσοτάκης εξευτελίζει τον γραμματέα της Κ.Ο. για τα μάτια του Κουρτάκη

Ο Μητσοτάκης εξευτελίζει τον γραμματέα της Κ.Ο. για τα μάτια του Κουρτάκη

«Κόκκινη κάρτα» στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρο Καλαφάτη, μετά το φιάσκο με την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, φέρεται να έβγαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκλείοντάς τον από την ομιλία που θα παραθέσει στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» του «άμεσα θιγόμενου» Γιάννη Κουρτάκη, ο πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος με τον Στ. Καλαφάτη και ο αποκλεισμός του αποτελεί τον προπομπό για τις αλλαγές που θα γίνουν προκειμένου να διορθωθεί «το απόλυτο ξεχαρβάλωμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του πρώην αν. υπουργού Υγείας έγινε εξαιτλίας της μήνυσης του εκδότη των «Παραπολιτικών», με 88 βουλευτές της συμπολίτευσης να απέχουν παρά την εκ διαμέτρου αντίθετη θέση του κόμματος, όπως αυτή είχε εκφραστεί στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Την εσωστρέφεια που επικρατεί στο «γαλάζιο» στρατόπεδο αποτυπώνουν οι δημόσιες γονυκλισίες προβεβλημένων στελεχών της ΝΔ, οι οποίοι σπεύδουν είτε να ζητήσουν συγγνώμη, είτε να αποσαφηνίσουν ότι οι ίδιοι ψήφισαν για την άρση ασυλίας του Π. Πολάκη.

Συγκεκριμένα, ο -τιμής ένεκεν- υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνης Γεωργιάδης, σχολίασε σε ανάρτηση του εκδότη στο twitter: «Το σημερινό Γιάννη μου ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες. Σου ζητώ δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός, ότι και από δική μου αδράνεια, το δικαίωμα ενός πολίτου να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο Δικαστήριο καταπατήθηκε. Δεν θα επαναληφθεί».

Παράλληλα, ο πρώην δημοσιολόγος του ΣΚΑΪ και νυν βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, έκρινε σκόπιμο να δημοσιεύσει στο twitter απόσπασμα από τα επίσημα στοιχεία της Βουλής αναφορικά με την ψηφοφορία προκειμένου να αποσαφηνιστεί ότι εκείνος το… καθήκον του προς τον Γ. Κουρτάκη το έκανε!

Πάντως, το «σίριαλ» αναμένεται να έχει και νέα επεισόδια δημόσιας αυτοταπείνωσης για την συμπολίτευση, αφού ο Γ. Κουρτάκης κατέθεσε νέα μήνυση, γεγονός που θα σύρει την κυβερνητική πλειοψηφία σε μία πρωτοφανή έκφραση κοινοβουλευτικής δουλοπρέπειας μέσω της νέας ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια.

Δείτε το tweet:

Αναλυτικά το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» με τίτλο «Ο Μητσοτάκης απέκλεισε τον Καλαφάτη από την ομιλία του στην ΔΕΘ»:

«Στον αποκλεισμό του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρου Καλαφάτη προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο των τελευταίων ωρών, απέδιδαν την «κόκκινη κάρτα» στον Μακεδόνα πολιτικό, ως συνέπεια του χθεσινού κοινοβουλευτικού Βατερλό που υπέστη η Ν.Δ. εντός του Κοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζονταν εξοργισμένος με τον κ. Καλαφάτη και τους αδέξιους χειρισμούς του, που είχαν ως συνέπεια να επιβραβευτεί εμμέσως ο Πολακισμός.

Η απόφαση να μην συμμετάσχει ο γραμματέας της Κ.Ο. στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, φαίνεται ότι είναι η αρχή μιας σειρά από αποφάσεων που έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας.

Ανεξάρτητα από τις όποιες κινήσεις θα γίνουν, εκείνο που υπάρχει ως πολιτικό συμπέρασμα είναι το απόλυτο ξεχαρβάλωμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που δεν περιορίζεται στις ευθύνες Καλαφάτη».

Διαβάστε επίσης: Άδωνης προς Κουρτάκη: «Γιάννη μου σχώρα μας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter