Ο Μητσοτάκης κάνει επίκληση στο «φιλότιμο», λέξη που ποτέ δεν τον χαρακτήρισε!

Ο Μητσοτάκης κάνει επίκληση στο «φιλότιμο», λέξη που ποτέ δεν τον χαρακτήρισε!

Αναφορά στο «φιλότιμο» των Ελλήνων έκανε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Έχοντας καταφέρει την αρχική επιτυχία (ή τύχη) να την μετατρέψει σε «βατερλό» με τις παλινωδίες όσον αφορά τα μέτρα για τον κορονοϊό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει επίκληση σε κάτι που σίγουρα δεν φημίζεται η νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή του.

Από τις αρχικές ασυναρτησίες όσον αφορά τη χρήση της μάσκας, μέχρι να αποφασίσουν ότι πρέπει να την φοράμε όλοι, έως την υποχώρηση στα οικονομικά και τουριστικά συμφέροντα ο πρωθυπουργός κατόρθωσε να κινδυνεύει η χώρα μας να βρεθεί σε μια πιο σκληρή δίνη, ενώπιον ενός πιθανού δεύτερου lockdown με μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες σε άλλους, να τις αρνηθεί, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν επί μήνες.

«Πρέπει να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας και όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδεικνύουν οι ειδικοί», είπε μεταξύ άλλων προσπαθώντας να ξαναβρεί το χαμένο έδαφος.

Ανάμεσα στην καταστροφή της οικονομίας που είχε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2019 και που επιδεινώθηκε από την πανδημία και τα λουκέτα, την ανεργία, την αναστολή εργασίας, αρνήθηκε ουσιαστικά να στηρίξει τη μεσαία αλλά και τη χαμηλότερη οικονομικά τάξη, βρίσκοντας ωστόσο ευκαιρία για απευθείας αναθέσεις και διοχέτευση χρημάτων προς τα ΜΜΕ (με ελάχιστες εξαιρέσεις)

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει επίκληση στο φιλότιμο των Ελλήνων, αγνοώντας πως έχει γυρίσει την πλάτη στους Έλληνες προτιμώντας τους λίγους και εκλεκτούς. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter