Ο Μητσοτάκης, ο Βελόπουλος και το… τσιγάρο

Ο Μητσοτάκης, ο Βελόπουλος και το… τσιγάρο

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, έχει αυτή την ώρα στο γραφείο του στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σκοπός είναι να τον ενημερώσει για τις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, στον σύντομο διάλογο που αντάλλαξα οι δύο άνδρες, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον αντικαπνιστικό νόμο.

«Η κατάσταση σηκώνει τσιγάρο», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν ξέρω αν είναι λόγω του απογεύματος, αλλά βλέπω μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις συναντήσεις».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν… πτοήθηκε από την προσπάθεια του πρωθυπουργού να μην αναφερθεί στον αντικαπνιστικό και συνέχισε μπαίνοντας κατευθείαν στο… ψητό: «οι καταστηματάρχες κάνουν παράπονα γιατί έχει πέσει ο τζίρος τους».

Τότε, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν κάνουν γιατί ξέρουν ότι ο νόμος ισχύει για όλους. Καλό είναι να εφαρμόζουμε το νόμο ακόμα και αν το έχουμε καταψηφίσει».

«Βγαίνω πάντα όμως έξω να καπνίσω», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Με την έξοδό του από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και προτού κάνει δηλώσεις στις κάμερες, ο Κυριάκος Βελόπουλος συνομίλησε με δημοσιογράφους και είπε πως μείζονα είναι μόνο τα εθνικά θέματα, ενώ τα ελάσσονα είναι «για να τα συζητάμε εδώ μέσα»

Πρόσθεσε επίσης, πως έκανε εκείνος νύξη στον πρωθυπουργό για τη Χάγη, ενώ για τον εκλογικό νόμο είπε πως θα μελετήσει την κυβερνητική πρόταση και στη συνέχεια θα εκφράσει άποψη. Όσον αφορά το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως ο πρωθυπουργός τον ρώτησε την αίσθησή του κι εκείνος απάντησε ότι αν δεν ξέρει ακριβώς το πρόσωπο δεν τοποθετείται. Χαρακτήρισε επίσης υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συμφωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter