Ο Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα σε νέες περιπέτειες

Ο Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα σε νέες περιπέτειες

Η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες της επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το ταξίδι στις ΗΠΑ δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία. Θα έλεγε κανείς το ακριβώς αντίθετο. Η Τουρκία υπέγραψε με την αναγνωρισμένη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση κυβέρνηση της Λιβύης σύμφωνο που τάσσεται ανοιχτά κατά των συμφερόντων της χώρας μας καθώς εξαφανίζει το Καστελόριζο και κυρίως την Κρήτη.

Στη Διάσκεψη του Βερολίνου δεν μπορέσαμε να συμμετάσχουμε καθώς παρά τα «παρακάλια » του πρωθυπουργού η καγκελάριος Μέρκελ μας απέκλεισε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρωσία θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος στην Κύπρο με αντάλλαγμα η Τουρκία να προσφέρει σε αυτή τη συνεργασία της στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, απλά εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καλεστεί η Ελλάδα στην επόμενη φάση της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα ουσιαστικά διεθνώς απομονωμένη. Η Τουρκία σε συνεργασία με τη Ρωσία κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Αφρική αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που δημιούργησαν το πρόβλημα Λιβύη παρακολουθούν ανήμπορες να επέμβουν και να αναχαιτίσουν τη ρωσική εξάπλωση. Η Αθήνα δεν έχει καμία επαφή με τη Μόσχα, η οποία έχεο αποκλειστικό συνομιλητή την Τουρκία.

Από την άλλη η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε αποστολή επιτήρηση του εμπάργκο και της εκεχειρίας στη Λιβύη, ενώ όπως ανέφερε και ο πρώην υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Τσίπρα, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης είναι έτοιμη να αποδυναμώσει την άμυνα της χώρας με την αποστολή πυραύλων patriot στη Σαουδική Αραβία όπως ζήτησαν οι αμερικανοί.

Και όλα αυτά ενώ στο εσωτερικό η οικονομία καταρρέει, οι ελεύθεροι επαγγελματίες επιβαρύνονται με το νέο ασφαλιστικό, υπουργοί κόβουν βασιλόπιτες και ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ, η οικογενειοκρατία ζει και βασιλεύει αλώνοντας το δημόσιο και ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ασχολούνται με την πάταξη της αόρατης τρομοκρατίας αφήνοντας τη μαφία ελεύθερη να αλληλοσκοτώνεται στα Βλάχικα της Βάρης και τους εμπόρους ναρκωτικών να πωλούν ελεύθερα την πραμάτεια τους στα Εξάρχεια κάτω από τη μύτη της ΕΛΑΣ που κυνηγάει περαστικούς.

Η χώρα μέσα στους έξη μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία αποσυντίθεται σε όλα τα επίπεδα. Γυρνάει ολοταχώς στα προ του 2010 χρόνια με τις πρακτικές που μας οδήγησαν στα μνημόνια. Τα δημοκρατικά κόμματα δεν έχουν πλέον κανένα χρονικό περιθώριο. Η αντίδρασή τους πρέπει να είναι άμεση. Οποιαδήποτε καθυστέρηση φέρνει την Ελλάδα μπροστά σε νέους κινδύνους εθνικούς και οικονομικούς. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter