Ο Μητσοτάκης παίρνει γραμμή από Ψαριανό, Μαρέβα και τρολ!

Ο Μητσοτάκης παίρνει γραμμή από Ψαριανό, Μαρέβα και τρολ!

Σε πλήρη απόγνωση πρέπει να βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέποντας πως το όνειρό του να κατοικοεδρεύσει στο Μέγαρο Μαξίμου χάνεται στον ορίζοντα.

Δεν είναι τα συνεχή χαστούκια που τρώει στο διεθνή χώρο, είτε πρόκειται για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, είτε πρόκειται για τη συνθήκη των Πρεσπών, είτε για τον εναγκαλισμό του με την ακροδεξιά.

Προσπαθεί να βρει κάποιο αφήγημα και εδώ και καιρό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι απλά υιοθετούν ή δημιουργούν fake news, αλλά ασπάζονται τις αναρτήσεις του Γρηγόρη Ψαριανού, του Γιάννη Λοβέρδου, όπως έκανε και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, αλλά και τις απόψεις κάθε τρολ που κυκλοφορεί και κινείται στο διαδίκτυο!

Έτσι λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διστάζει να ασπαστεί τις θέσεις τους και να την κάνει θέση της Νέας Δημοκρατίας, όπως μάλιστα την εξέφρασε, χθες στη Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. 

«Θέλω, λοιπόν, σήμερα από το βήμα αυτό να προειδοποιήσω τους πάντες με τον πιο επίσημο τρόπο: Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους, με ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα και με τρόπο που θα διασφαλίζει απόλυτα την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας. Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που γίνουν τετραπλές εκλογές το Μάιο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθετώντας έτσι τα tweet του Γρηγόρη Ψαριανού και του Γιάννη Λοβέρδου που είχε μάλιστα «υιοθετήσει» η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκης νωρίτερα! 

Ψαριανός, Λοβέρδος, Μαρέβα και τρολ!

Πρόκειται για ένα ακόμα τρολ του διαδικτύου και συγκεκριμένα του Twitter o οποίος συνέδεσε την εταιρεία που δραστηριοποιείται στα ακυρωτικά μηχανήματα του μετρό με την Λατινική Αμερική, τη Βενεζουέλα, τον Μαδούρο και το… ενδεχόμενο λαθροχειριών στις επερχόμενες εκλογές…

Δεν διστάζει να κάνει το δικό του σενάριο, σε λογική «ο Γυμνασιάρχης αποβάλλει, η γυναίκα αποβάλλει»… και να γίνεται επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.

Και εκτός αυτών και η ανάρτηση ενός τρολ που έγινε… επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Πως στήνεται ενα καθεστως σε απλα και αθώα βήματα (θρεντ)

1. Στις φωτο απο τα εγκαινια (ή την “επιθεωρηση”) του μετρο Θεσσαλονικης, παρατηρήσαμε ολοι με εκπληξη μουσαμάδες με εκτυπωμένα τα μηχανήματα εκδοσης εισιτηρίων

2. Αυτο που προκαλει εντύπωση ειναι πως τα μηχανήματα έφεραν την επωνυμία της εταιρειας indra. Δεν ξερω αν το εργο εχει προχωρήσει σε τετοιο βαθμο ωστε να εχει ηδη προκηρυχθεί διαγωνισμος για τον εξοπλισμό και τον εχει κερδίσει η εν λογω εταιρεια, οποτε ορθώς διαφημίζεται.

3. Ωστόσο, με μια αναζητηση στο διαδικτυο διαπιστώνουμε πως η indra ειναι ισπανικός πολυεθνικός κολοσσός παροχης λογισμικου με παρουσία πανω απο 20 ετη σε χωρες τις λατινικής Αμερικής και ιδίως στη Βενεζουελα.

4. Το 2015 “αναγκάστηκε” να αποχωρήσει απο τη Βενεζουελα, μετα απο εκτεταμένες καταγγελιες για νοθεία στο συστημα καταμέτρησης ψήφων υπερ του Μαδουρο. Η αποχώρηση, βεβαια, ειναι εικονική και αφου πρωτα δημιούργησε μια νεα εταιρεια (AmericanKPO), διοικουμενη απο στελεχη της.

5. Η indra εχει ακομα και σημερα ενεργά συμβόλαια με την BBVA (πολυεθνική τραπεζα στο Καράκας) και την Telefonica (no1 πάροχος σταθερής, ιντερνετ και ψηφιακής τηλεόρασης στη Βενεζουελα), παρέχοντας τους λογισμικό (με ο,τι αυτο συνεπάγεται για τον ελεγχο τους).

6. Επισης, η Indra εχει αναμιχθεί ενεργά (http://indracompany.com/en/noticia/ind …) μαζι με την ZTE στο προγραμμα “fatherland card” του Μαδουρο, ενα χυδαίο και εντελως φασιστικό προγραμμα συλλογής στοιχειων πολιτων, με το πρόσχημα παροχης επιδομάτων (http://abc.net.au/news/2018-11-1 …).

7. Δε γνωρίζω για ποιο λογο η κυβερνηση επέλεξε μια εταιρεια που δραστηριοποιείται στη Λ.Αμερικη και εχει παρε-δωσε με το καθεστως Μαδουρο, ουσα μπλεγμένη σε καταγγελιες μαγειρέματος εκλογων.

8. Αυτο που γνωρίζω σιγουρα παντως, ειναι πως το να διαφημίζεις κυνικά και αναίσχυντα οτι συνεργάζεσαι με καθεστωτα και εταιρειες μπλεγμένες σε τέτοιου είδους σκανδαλα, δείχνει θρασος και σιγουρα δείχνει πως θα ξεμπλέξουμε δυσκολα.

9.

10. Εν κατακλείδι, οπως ελεγε και ενας συντροφος που ενεγραφη στην Ιστορια, δεν εχει σημασία ποιος ψηφιζει, αλλα ποιος μετραει τις ψήφους.

Και μιας και η singular φέρεται να δηλωνει αδυναμία διεξαγωγής των εκλογων του Μαΐου, ανοιγει ο δρόμος για μια πιο στενή συνεργασια με την Indra.

Για την ιστορία, όλη αυτή η χυδαιότητα απαντήθηκε στη Βουλή σε όλα τα επίπεδα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση να σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Δεν ξέρουμε ποιος πολιτικός αταβισμός οδήγησε τον πρόεδρο της ΝΔ να φαντάζεται νοθείες, σίγουρα πάντως, δεν είναι η ιστορία και η πρακτική της Αριστεράς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter