Ο Μητσοτάκης παραδέχεται το κυβερνητικό αλαλούμ στην κακοκαιρία με φόντο τις «προεκλογικές υποσχέσεις»

Ο Μητσοτάκης παραδέχεται το κυβερνητικό αλαλούμ στην κακοκαιρία με φόντο τις «προεκλογικές υποσχέσεις»

Την πορεία προς τις (πρόωρες) εκλογές που επιθυμεί, προσπαθεί να χαράξει όπως φαίνεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω σκανδάλων, χειραγώγησης του Τύπου και αναρίθμητων κυβερνητικών φάουλ.

Και ενώ –τουλάχιστον προς το παρόν- κατόρθωσε να συγκρατήσει τους υπουργούς του και τις αντικρουόμενες δηλώσεις όπως για το τελευταίο lockdown που προαναγγέλθηκε πρωινιάτικα από τον Βασίλη Κικίλια χωρίς να το ξέρει ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε σήμερα εμμέσως (πλην σαφώς) τα «λάθη» στη διαχείριση της κακοκαιρίας.

Ο ίδιος μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατία (μην ακούτε το «τα πήγαμε καλά») υποσχέθηκε νομοθετική πρωτοβουλία για να «αποκρυσταλλωθούν οι αρμοδιότητες σε όλα τα επίπεδα της κρατικής λειτουργίας».

Με απλά λόγια, ο καθένας δεν ήξερε τι κάνει ο διπλανός του, αλλά μην το πείτε παραπέρα!

Και ναι μεν είπε το ευχαριστώ σε όσους πάλεψαν (μπας και μαζευτεί το κρατικό αλαλούμ) αλλά χαρακτήρισε την οργή του κόσμου «δικαιολογημένη».

Τώρα πως είναι η οργή δικαιολογημένη ενώ η κυβέρνηση έπραξε καλώς, μόνον ο ίδιος θα μπορούσε να το εξηγήσει.

Όπως μεταδίδει μάλιστα το «κυβερνητικό» πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν έκρυψε την ενόχλησή του «από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους».

Πόσο πιο καθαρά θα μπορούσε να πει πως «δυστυχώς τα κάναμε θάλασσα»;

Γι αυτό, είπε, η κυβέρνηση (δηλαδή ο ίδιος) αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση μίας «κεντρικής προεκλογικής δέσμευσης της ΝΔ» που «δεν είναι άλλη από την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας ξεκινώντας από το κεντρικό κράτος».

Και αν όλα αυτά σας κάνουν να πιστεύετε πως το κράτος, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης «γύρισε σελίδα», μάλλον σκέφτεστε λάθος.

Εξάλλου αυτοί είναι που φώναζαν για το Μάτι, απομακρύνθηκαν οι υπεύθυνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στη συνέχεια επιβραβεύτηκαν από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και βέβαια δεν είναι θέμα «αρμοδιοτήτων» όπου ο πρωθυπουργός θέλησε να κατευθύνει την οργή του κόσμου.

Είναι θέμα μιας απλής νοοτροπίας νομής της εξουσίας όπου την απολαμβάνεις για να την αρμέξεις.

Απλά η πραγματικότητα μερικές φορές σου στραπατσάρει το image και άντε μετά να το μαζέψεις, όσο κι αν εξουσιάζεις τα ΜΜΕ…

Βλέπετε ο πολίτης τα υφίσταται, και αυτός ψηφίζει! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter