Ο Μητσοτάκης περιγράφει τη μεσαία τάξη: Πολίτες με γραβάτα που «παράγουν χωρίς να φωνάζουν»

Ο Μητσοτάκης περιγράφει τη μεσαία τάξη: Πολίτες με γραβάτα που «παράγουν χωρίς να φωνάζουν»

Αποφεύγοντας να παραθέσει εισοδηματικά στοιχεία για να μην την «πάθει» όπως ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής προχώρησε σε μία κοινωνικοπολιτική προσέγγιση με ενδυματολογικές αναφορές για το τι εστί μεσαία τάξη η οποία δεν θα ενθουσιάσει ιδιαίτερα τα μέλη της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας παραδεχτεί προηγουμένως ότι η κυβέρνηση δεν έχει ωφελήσει όσο θα περίμεναν τους πολίτες που έχουν πάνω από 20.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, είπε πως όταν αναφέρεται στη μεσαία τάξη εννοεί τα δυναμικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που δεν προσδιορίζονται αποκλειστικά και μόνο από το εισόδημά τους, αλλά και από την αντίληψη – τη διάθεση να εργαστούν και να προκόψουν.

«Είναι με άλλα λόγια οι Έλληνες και Ελληνίδες της διπλανής πόρτας. Είναι αυτοί οι οποίοι έχτισαν την Ελλάδα. Κι ενώ ενώνονται σε ένα σύνολο, δεν μεταβάλλονται σε μάζα. Παραμένουν ξεχωριστές προσωπικότητες με ατομικές ευθύνες» εξήγησε, με τα λόγια του να θυμίζουν τη «Σιδηρά Κυρία» του Συντηρητικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας και πρωτεργάτρια του νεοφιλελεύθερου μείγματος πολιτικής στην Ευρώπη, Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Είναι πολίτες με αίσθηση της κοινής τους μοίρας. Είναι πολίτες που παράγουν δίχως να φωνάζουν» υποστήριξε, περιγράφοντας δηλαδή τα μέλη της συγκεκριμένης τάξης ως αγόγγυστες μονάδες που μόνος σκοπός της ζωής τους είναι η αδιαμαρτύρητη παραγωγή. Και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο λέγοντας: «Που απαιτούν από το κράτος αποτελεσματικότητα και σεβασμό στα χρήματα που πληρώνουν. Και απαιτούν να μην προσβάλλουν όχι μόνο τη νοημοσύνη τους αλλά και την αξιοπρέπειά τους».

Σε αυτό το σημείο, απέδωσε στην περιγραφή του και ενδυματολογικά χαρακτηριστικά. «Με άλλα λόγια, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, για να χρησιμοποιήσω μια ενδυματολογική αναφορά, μεσαία τάξη είναι όλοι αυτοί που συνήθως ντύνονται απλά, όμως, ξέρουν και να φορούν γραβάτα εκεί που πρέπει» είπε, κερδίζοντας -άγνωστο γιατί- το χειροκρότημα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter