Ο Μητσοτάκης πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα για τις σχέσεις του με τον Φρουζή

Ο Μητσοτάκης πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα για τις σχέσεις του με τον Φρουζή

Αντί απαντήσεων στις βαρύτατες καταγγελίες που τον θέλουν να ζητάει σχεδόν επιτακτικά από το Βερολίνο να μην συναινέσει στη μη περικοπή των συντάξεων, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα για όσα συνέβησαν πριν από τρία χρόνια. Δεν είπε παράλληλα πολλά πράγματα για τις φιλικές σχέσεις του με τον Κώστα Φρουζή της Novartis, τις οποίες αποκάλυψε η εφημερίδα Documento, κάνοντας απλώς λόγο για λάσπη.

Ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε απλώς να αναφέρει ότι «τον κ. Φρουζή τον έχω δει δύο φορές, δεν είναι φίλος μου και όταν τον είδα δεν ήταν αντιπρόεδρος της Novartis ούτε κι εγώ είχε εκδηλώσει την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ», ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επίσης συναντιέται με επιχειρηματίες. Αναφορά πάντως στην επιστολή του Κώστα Φρουζή ο οποίος εκδήλωνε την πρόθεσή του να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ εντέχνως απέφυγε να κάνει, όπως άλλωστε απέφυγε να πληροφορήσει την εθνική αντιπροσωπεία για τους λόγους για τους οποίους αρνιόταν οποιαδήποτε σχέση με τη Novartis και χαρακτήριζε το σκάνδαλο σκευωρία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλεσε πάντως τον πρωθυπουργό ψεύτη, πολιτικό απατεώνα, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει εκλογές. Εκείνο ωστόσο που προκάλεσε εντύπωση είναι πως παρότι η συζήτηση (η οποία διεξάγεται κατόπιν αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης) αφορούσε την Οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε όχι απλώς να μην τοποθετηθεί επί της ουσίας, αλλά ούτε και να απαντήσει σε όσα του καταλόγισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός. Πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ διέψευσε το σχετικό ρεπορτάζ, λέγοντας ότι δεν είχε ποτέ συναντήσεις με τα πρόσωπα που αναφέρονται σ’ αυτό.

Σε μια προσπάθεια πάντως να απαντήσει στις καταγγελίες περί προσπάθειάς του να πείσει τους Γερμανούς να μην στηρίξουν την κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε τροπολογία για τη μη περικοπή των συντάξεων και κάλεσε την κυβέρνηση να την ψηφίσουν μαζί. Κατά τα λοιπά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μειώσεις φόρων, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το φιλοεπενδυτικό κλίμα που θα φέρει μια δική του κυβέρνηση, θα αλλάξει άρδην την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας. «Όταν ξέρεις τι ζητάς και πώς θα φέρεις αποτελέσματα, και στην Ευρώπη σε ακούν και σε σέβονται» σχόλιασε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει ότι «η επόμενη κυβέρνηση θα διεκδικήσει και θα πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Οργισμένος εν τω μεταξύ από τη στήριξη της Ευρώπης και συγκεκριμένα του Επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί στην κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε εκείνους που στηρίζουν την κυβέρνηση στο εξωτερικό να είναι πιο προσεκτικοί και να σέβονται όσα έχει περάσει ο ελληνικός λαός. Είπε μάλιστα για τον Πιέρ Μοσκοβισί ότι παρουσιάζει τα πράγματα καλύτερα απ’ ό,τι πραγματικά είναι διότι εξυπηρετεί δική του πολιτική ατζέντα, ενώ επικαλέστηκε τον Κλάους Ρέγκλινγκ σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό εποπτεία.

Εμφανώς ενοχλημένος από τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς ποτέ να σχολιάσει το γεγονός ότι ο ίδιος είναι που μετέτρεψε τον Άδωνη Γεωργιάδη και τους συν αυτώ, σε διαμορφωτές της ατζέντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίασε ότι δεν υπάρχει καλύτερος σύμμαχος της άκρας δεξιάς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επαναφέροντας τη φαιδρή θεωρεία των άκρων, ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπλήρωσε ότι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ταυτιζόταν μ’ εκείνη της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι που ξεπουλά τα εθνικά συμφέροντα, επειδή ήλθε σε συμφωνία με τα Σκόπια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τους ισχυρισμούς περί μη πραγματικής, καθαρής και ασφαλούς εξόδου από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο. «Δεν μπορείς να μιλάς για μεταμνημονιακή εποχή, όταν έχεις ήδη ψηφίσει τέτοια δημοσιονομικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει ότι σε καμιά άλλη χώρα που βγήκε από μνημόνια δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο. «Να τελειώσουμε με την προπαγάνδα και να σταματήσετε να προκαλείτε τους Έλληνες. Με φιέστες και λαμέ γραβάτες δεν θα έρθει η έξοδος από την κρίση» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter