Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την επιδείνωση των σχέσεων με την Κύπρο

Με την δημοσιοποίηση της επιστολής προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδη, επιχειρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την επιδείνωση των σχέσεων των δύο χωρών. 

Η αίσθηση που υπάρχει στην Λευκωσία, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα πολιτικά κόμματα, είναι ότι οι σχέσεις Αθήνας Λευκωσίας δεν ήταν ποτέ σε τόσο κακό σημείο, υπάρχει πλέον διάσταση και ότι η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά έχει αφήσει μόνη της την Κύπρο. 

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει μία ακόμη επικοινωνιακή κίνηση ενώ παράλληλα πιέζει την Λευκωσία να ευθυγραμμιστεί με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις όσον αφορά την αντιμετώπιση της Τουρκίας. 

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Στην επιστολή αυτή, όπως ενημέρωσε σήμερα η αναπλ. κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη:

«ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τις ευχές του για την πρόοδο και ευημερία του κυπριακού ελληνισμού και ολόκληρου του κυπριακού λαού και υπογραμμίζει ότι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ παραμένει κορυφαίο μέλημα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. ‘Είμαστε πάντα έτοιμοι να συνδράμουμε στον στόχο επανεκκίνησης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών' επισημαίνει ο πρωθυπουργός ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα για την ευόδωση των κοινών προσπαθειών που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην περιφερειακή, ευρωπαϊκή και ευρύτερη διεθνή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα αλλά και στην επικράτηση της διεθνούς νομιμότητας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.