Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις από την αλλοπρόσαλλη πολιτική του για την Υγεία

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις από την αλλοπρόσαλλη πολιτική του για την Υγεία

Ένα βήμα για να μπορέσει να ξεπεράσει την κριτική εις βάρος της κυβέρνησης μετά τις εγκληματικές παραλείψεις ενόψει του δεύτερου και αναμενόμενου κύματος της πανδημίας προσπάθησε να κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τις συνεχείς δηλώσεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και φορέων για την εγκατάλειψη του ΕΣΥ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών προανήγγειλε προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας «ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ να καταστούν αορίστου χρόνου, μετά από κρίση».

Βέβαια ερωτήματα προκαλεί, το ότι παραδέχεται πως υπάρχουν γιατροί στις ΜΕΘ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, πως (ουσιαστικά) δεν έχουν γίνει σημαντικές προσλήψεις ενώ εντύπωση προκαλεί αυτό το «μετά από κρίση».

Δηλαδή παρέχουν υπηρεσίες ήδη στις καίριες αυτές θέσεις χωρίς κρίση; Πρόκειται για τυπική διαδικασία ή για κάτι διαφορετικό;

Ο κ. Μητσοτάκης «διακόσμησε» τις σχετικές του δηλώσεις με αναφορές στο κρίσιμο της κατάστασης αλλά και στον αγώνα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού ενώ και πάλι επεσήμανε «την ανάγκη συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά κατέστησε σαφές ότι προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter