Ο Μητσοτάκης συναντά τον Κατάινεν και συμφωνούν για εκλογές στη Βενεζουέλα

Ο Μητσοτάκης συναντά τον Κατάινεν και συμφωνούν για εκλογές στη Βενεζουέλα

Όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στον «εφιάλτη» του, τον Αλέξη Τσίπρα.

Και να, σήμερα που συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και φίλο του – όπως είπε – Γίρκι Κατάινεν, μίλησαν και ταυτίστηκαν όσον αφορά την ανάπτυξη και τις επενδύσεις αλλά δεν έμειναν εκεί, αναφέρθηκαν βεβαίως και στη Βενεζουέλα.

Στη χώρα που -για να πούμε μια αλήθεια- αν δεν είχε πετρέλαιο ή κάτι άλλο πολύτιμο, κανείς δεν θα ενδιαφερόταν για το ποιο πολίτευμα έχει.

Και χωρίς άλλο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ταυτίστηκε με την Ευρωπαϊκή και κυρίως Αμερικανική γραμμή, χωρίς καν κάποιον αστερίσκο.

Και χωρίς να προβληματιστεί ή να κρατήσει μια κάποια απόσταση, και αφού επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον Ευρωπαίου αξιωματούχου, συμφώνησαν για την άμεση ανάγκη εκλογών… στη Βενεζουέλα.

«Η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεσες και ελεύθερες εκλογές», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αλλά το «κλάμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα δεινά της πετρελαιοπαραγωγού χώρας (το’χε ξεχάσει το κλάμα όταν ψήφιζε τα μνημόνια και όταν απέλυε) δεν σταμάτησε εκεί:

«Ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο “μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη” προσβάλλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να τoν στηρίζει. Αναρωτιέμαι: τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ωστόσο και αυτό είναι λάθος, αφού η πρόσφατη απόφαση των 28 (Ε.Ε.) για εκλογές στην Βενεζουέλα, ήταν ομόφωνη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, αν και η Αθήνα είχε ζητήσει (ανεπιτυχώς) να υπάρχει αναφορά για ενεργοποίηση των ευρωπαϊκής ομάδας επαφής.

Είναι βέβαιο πως ο κ. Καϊτάνεν το γνωρίζει, αλλά προφανώς ο κ. Μητσοτάκης θέλει να παίξει τα δικά του εσωτερικά παιχνίδια. 

Σημείωση: Ανάλογη ερώτηση -για εκλογές στη Βενεζουέλα- έκανε στον κ. Κατάινεν και η Ντόρα Μπακογιάννη στη συνάντηση στη Βουλή με τους Έλληνες βουλευτές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter