O Μητσοτάκης συνειδητοποιεί πλέον ότι το προσφυγικό είναι πρόβλημα της Ευρώπης

O Μητσοτάκης συνειδητοποιεί πλέον ότι το προσφυγικό είναι πρόβλημα της Ευρώπης

Μετά από περίπου πέντε μήνες στην πρωθυπουργική καρέκλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνειδητοποιεί ξαφνικά πως το ζήτημα του προσφυγικού δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της η Ελλάδα αφού πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχεται πως «είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να αντιμετωπίζει μόνη της το προσφυγικό. Πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα του Δουβλίνου. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια σύμβαση για το άσυλο και την μετανάστευση, όπως είχε υποσχεθεί η Κομισιόν» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Με τις προσφυγικές ροές να αυξάνονται μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ τα έχει βρει σκούρα. Δυσκολεύεται να διαχειριστεί το σοβαρό αυτό ζήτημα για το οποίο πριν από λίγους μήνες κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για απραξία φωνάζοντας πως δεν κάνει τίποτα για να προφυλάξει τα σύνορα της χώρας και πως η χώρα έχει μεταμορφωθεί σε ξέφραγο αμπέλι. 

«Τους τελευταίους μήνες όμως είχαμε αύξηση στον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι πέρασαν στο Αιγαίο. Δυστυχώς, είναι ξεκάθαρο, ότι η συμφωνία μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας,- που σχεδόν δυόμιση χρόνια είχε λειτουργήσει σωστά- δεν τηρείται πλέον από την Τουρκία. Έχω εκφράσει ξεκάθαρα την άποψη, ότι εμείς ως Ευρώπη πρέπει να συνεργαστούμε με την Τουρκία. Αυτό δεν είναι ένα ελληνοτουρκικό ζήτημα, αλλά ένα πρόβλημα μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας μια επιδέξια κολοτούμπα από αυτές που ξέρουν να κάνουν καλά στη ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter