Ο Μητσοτάκης τώρα κατακρίνει αυτά που είχε συνυπογράψει το 2014!

Ο Μητσοτάκης τώρα κατακρίνει αυτά που είχε συνυπογράψει το 2014!

Πολλά έχουν λεχθεί και έχουν γραφεί την τελευταία εβδομάδα για τις κρατικές αρμοδιότητες όπως και για εκείνες των Δήμων και της Περιφέρειας σε περίπτωση κρίσης με αφορμή την καταστροφική φωτιά στην Ανατολική Αττική.

Μέσα σε όλα η Ν.Δ. με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα παρατρεχάμενα ΜΜΕ που προσπαθούν να δουν «αδυναμίες» στα πρόσωπα όσον αφορά την αντιμετώπιση σε μια προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης της καταστροφής και των νεκρών.

Μόνον που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόσφατη συνέντευξή του και μέσα στο προεκλογικό του παραλήρημα –πέρα από τις γνωστές κατηγορίες- παραδέχθηκε πως το μοντέλο του νόμου Σαμαρά, που ο ίδιος είχε συνυπογράψει το 2014… δεν λειτούργησε!

Πρόκειται για τον νόμο 4249/2014 (κυβέρνηση Σαμαρά) ο οποίος προβλέπει τις αποκεντρωμένες αρμοδιότητες μεταξύ των οποίων και την εκκένωση περιοχών. 

Παράλληλα εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε πως «όταν γίνει κυβέρνηση» θα τον αλλάξει…

Ήταν η στιγμή της εισαγωγής που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκιζόταν πρωθυπουργός ενώπιον του εαυτού του με το «αναλαμβάνω από σήμερα την ευθύνη»:

«Γι’ αυτό και στέκομαι σήμερα εδώ απέναντί σας, για να αναλάβω από σήμερα την ευθύνη μου. Δεν είμαι μόνος μου. Έχω μαζί μου μια ομάδα νέων, αλλά και έμπειρων ανθρώπων που είναι πανέτοιμοι να προχωρήσουν σε έναν πλήρη ανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας. Όλες οι υπηρεσίες, όλοι οι εμπλεκόμενοι, πρέπει να τεθούν υπό την ευθύνη ενός προσώπου για να γίνει επιτέλους αποτελεσματική η πρόληψη και ο συντονισμός όλων των φορέων», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Με πολύ απλά λόγια, αυτό που παραδέχεται ο κ. Μητσοτάκης -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του- είναι πως ο νόμος τον οποίο συνυπέγραψε είναι δυσλειτουργικός και συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό στην τραγωδία 

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης τι φταίει: Οι άνθρωποι, ο νόμος της ΝΔ, οι καιρικές συνθήκες, οι πολεοδομικές στρεβλώσεις ή/και οι πιθανοί εμπρηστές; 

Αν ο νόμος που υπέγραψε το 2014 είναι σωστός, γιατί  θέλει να  τον αλλάξει;

Αν δεν είναι σωστός γιατί τον υπέγραψε και γιατί δεν κάνει αυτοκριτική;

Όπως και να ‘χει για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που ονειρεύεται την πολιτική διάσωση της ακροδεξιάς συνιστώσας της ΝΔ , φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτως ή άλλως…

Ακολουθούν οι υπογραφές του νόμου:

Ν. 4249/2014 (ΦΕΚ Α 73/24-3-2014) Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter