Ο Μητσοτάκης ζήτησε και από τους Άραβες… εκλογές!

Ο Μητσοτάκης ζήτησε και από τους Άραβες… εκλογές!

Τα ‘χει χάσει στην κυριολεξία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού εδώ και τρία χρόνια βλέπει τον εαυτό του πρωθυπουργό αλλά η πραγματικότητα δεν τον αφήνει!

Και τι δεν είπε στην ομιλία του στην Ευρωαραβική Σύνοδο, ζητώντας διεθνές στήριγμα αφού μάλλον δεν το βλέπει στο εσωτερικό…

Μήπως για να πουν μια καλή κουβέντα στον Τσίπρα να τις προκηρύξει; Δεν εξηγείται αλλιώς!

Βέβαια θα αναρωτηθείτε, τι ενδιαφέρει τις αραβικές χώρες η μικροκομματική πολιτική και ο πόνος του Κυριάκου, αλλά Κυριάκος είναι, ό,τι θέλει ονειρεύεται!

Ο Κυριάκος λοιπόν τους είπε τον πόνο του. Ζήτησε επενδύσεις διαβεβαιώνοντας τους… Άραβες πως θα κατοικεί στο Μέγαρο Μαξίμου! Μπορεί και να ‘χει τυπώσει και “cartes de visites”! 

Και εκεί πήρε φόρα – κατηφόρα και τι δεν είπε σαν να μίλαγε σε προεκλογική εκστρατεία.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα θέματα της διαφθοράς, λες και οι «ξένοι» είναι αναλφάβητοι και άποψη δεν έχουν… 

Εξάλλου στις αραβικές χώρες διαφθορά δεν υπάρχει, τον Μητσοτάκη περιμένανε να τους κάνει μαθήματα!

Μπροστά σε διεθνές ακροατήριο Αράβων και Ευρωπαίων ο Κυριάκος κατηγόρησε τη χώρα του -μέσω της κυβέρνησης- μιλώντας για «σάπιο» και «μυστικά κονδύλια». Είπε μάλιστα ότι η χώρα βρίσκεται «σε κρίση οικονομική, ηθική και θεσμική».

Μίλησε για «τρομοκρατία» και «άβατα της αστυνομίας»… και κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις περιορισμένες (κατά τον ίδιο) οικονομικές σχέσεις της χώρας με τον Αραβικό Κόσμο.

Και μπλέκοντας το κομματικό του συμφέρον με αυτό της χώρας προτίμησε να υποτιμήσει την Ελλάδα λέγοντας πως «κατέγραψε τον πιο χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη» και επανέλαβε πως βρίσκεται εκτός αγορών…

Σαν κερασάκι στην τούρτα, ανάμεσα σε οικονομικά νεοφιλελεύθερα οράματα και υποσχέσεις προς τους επενδυτές, μίλησε ως Λουδοβίκος ΙΔ:

«Το κράτος είμαι εγώ»

Ή όπως το είπε:

«Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος βλάπτει σοβαρά τη χώρα»!

Το μόνο ελαφρυντικό για τον Κυριάκο θα ήταν αν του έδωσαν λάθος ομιλία…

Μπορεί και να μην ήξερε που μιλούσε! 

Διαβάστε ακόμα: Σφοδρή κριτική Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Ζήτησε εκλογές από Άραβες επενδυτές!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter