Ο «μη μου άπτου» και ο Μιωνής

Ο «μη μου άπτου» και ο Μιωνής

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε να ελεγχθούν «οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με χρήματα των φορολογουμένων, τόσο μέσω της χρηματοδότησης των ΜΜΕ ύψους 42 εκατ. ευρώ όσο και με κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις».

Με το αίτημα συμφώνησε σύσσωμη η αντιπολίτευση προκειμένου να ελεγχθεί ποιος πληρώνει τους «καλώς ήρθε το δολάριο» μιντιάρχες.

Η κυβέρνηση αιφνιδιασμένη, αμήχανη και με πολύ βαριά καρδιά συμφώνησε (αφού δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, γιατί η σύσταση της επιτροπής αποτελεί συνταγματική επιταγή), αλλά ζήτησε ο έλεγχος να επεκταθεί από το 2015 μέχρι σήμερα, ενώ στη συνέχεια με ένα «καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα» επιχειρεί να κλέψει την παρτίδα βγάζοντας από το μανίκι τον Σάμπυ Μιωνή.

Προτού ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταφύγει στην πρόταση για σύσταση της εξεταστικής επιτροπής (την οποία υπέγραψε σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα, με πρώτο τον πρόεδρό της Αλέξη Τσίπρα) είχαν προηγηθεί μια σειρά από άλλες ενέργειες για το ίδιο θέμα.

Είχε προηγηθεί η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν 48 πολίτες (ανάμεσά τους δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί) στον Αρειο Πάγο και αφορούσε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού στον πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, όπως επίσης και φυσικών προσώπων που εκπροσωπούν την εταιρεία που της ανάθεσαν να μοιράσει τα κονδύλια της διαφημιστικής καμπάνιας σχετικά με την Covid-19 στα ΜΜΕ.

Ηδη από τον Απρίλιο του 2021 στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Εισαγγελίας μπήκαν οι καταγγελίες για τις λίστες Πέτσα και ήταν γνωστό ότι στις 4 Ιουνίου ανακοινώθηκε και επίσημα η δικογραφία στην ολομέλεια της Βουλής για σχετικές ενέργειες (άρση της ασυλίας των δύο υπουργών).

Παράλληλα, στις 7 Απριλίου υποβλήθηκε αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αντικείμενο τη διάθεση, διαχείριση και διαφάνεια κονδυλίων για την ενημέρωση των πολιτών, ενώ τον Ιούνιο υποβλήθηκε νέο αίτημα προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων και να ελεγχθεί η αντικειμενικότητά τους.

Ολα τα αιτήματα –όπως ήταν αναμενόμενο– απορρίφθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία, συνοπτικά και «μετ’ επαίνων».

Και κοίτα να δεις σύμπτωση, εκεί που η κυβέρνηση βρέθηκε στα σχοινιά με όλη την αντιπολίτευση απέναντί της, για σκάνδαλο πολλαπλάσιου μεγέθους από αυτό που έριξε τον Κουρτς στην Αυστρία, τα εμπλεκόμενα (μέσω της λίστας Πέτσα) ΜΜΕ ξαναζέσταναν τον «χυλό» Σάμπυ Μιωνή.

Τον Σάμπυ, που απαντώντας στον Γιάννη Ραγκούση είχε παραδεχτεί ότι ο δήθεν χρηματισμός στο Μαξίμου αφορούσε εξεύρεση εξωδικαστικής επίλυσης διαφοράς του με την εφημερίδα «Δημοκρατία».

Τον Σάμπυ, που ως μάρτυρας είχε καταθέσει ακριβώς τα ίδια με όσα αναφέρει στο υπόμνημα (που τώρα θυμήθηκε –από μνήμης και σημειώσεών του– να υποβάλει), χωρίς τότε τις νέες και αυθαίρετες ερμηνείες που πρόσθεσε αυτήν τη φορά για όλα όσα συνέβησαν.

«Γκολ εσείς, σέντρα εμείς»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter