O «μικρός» Καμαρά έσωσε τον Ολυμπιακό στο 87’ (1-1)

O «μικρός» Καμαρά έσωσε τον Ολυμπιακό στο 87’ (1-1)

Ένα γκολ του 20χρονου εφεδρικού Αγκιμπού Καμαρά στο 87ο λεπτό έγινε σωσίβιο για τον Ολυμπιακό, στο κρίσιμο πρώτο ματς με τη Λουντογκόρετς στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League στο γήπεδο «Γ.Καραϊσκάκης»: 1-1. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλγαρία.

Το γκολ του νεαρού σημειώθηκε με πλασέ από το σημείο του πέναλτι, μετά από σουτ του …άλλου Καμαρά (Mαντί) και καραμπόλα σε δύο ποδοσφαιριστές της Λουντογκόρετς. Καθώς όμως οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούσαν το γκολ της νίκης, κινδύνευσαν να πάθουν τη ζημιά στο 90+2’, όταν ο Ντεσπόντοφ πέρασε και τον Τζολάκη, αλλά δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά την κενή εστία από πλάγια θέση και απόσταση 25 μέτρων.

O Ολυμπιακός πλήρωσε την αμυντική του αστάθεια στο 50ό λεπτό, όταν ο Μπα παραχώρησε φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και ο Ντεσπόντοφ το αξιοποίησε με αριστοτεχνική εκτέλεση. Ο γκολκίπερ Τζολάκης ήταν άσχημα τοποθετημένος και φέρει ευθύνη.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντεπιτέθηκαν με την ώθηση των 10.000 φιλάθλων και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 59’, όταν ο τερματοφύλακας της Λουντογκόρετς Καλίνα έσωσε με τα πόδια στην κεφαλιά του Χασάν από τη γραμμή της μικρής περιοχής. Το γκολ του Αγκιμπού Καμαρά στο 87’ ήταν φιλί ζωής εν όψει της ρεβάνς.

Οι Βούλγαροι ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και ο Τζολάκης χρειάστηκε να επιστρατεύσει τα αντανακλαστικά του σε σουτ του Τεκπετέι (63’). Στο πρώτο ημίχρονο ο νεαρός γκολκήπερ του Ολυμπιακού έσωσε στα πόδια του Ντεσπόντοφ (33’).

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος καταργήθηκε ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο ζευγάρι που θα βγάλει τον επόμενο αντίπαλο του Ολυμπιακού εφ’ όσον αυτός φτάσει στα πλέι-οφ του Champions League, η σουηδική Μάλμε νίκησε τη Ρέιντζερς με 2-1. Μάλιστα οι Σκωτσέζοι μείωσαν στο φινάλε του αγώνα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τους Τζολάκη, Λαλά (61’ Ανδρούτσος), Μπα, Σεμέδο, Σισέ (52’ Ελ Αραμπί), Ρέαμπτσιουκ, Μασούρα, M. Καμαρά, Κούντε, Βαλμπουενά (72’ Α. Καμαρά), Χασάν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter