Ο Μηταράκης είπε στο BBC ότι… λειτουργεί το Μετρό στη Θεσσαλονίκη – Η αποτυχημένη προσπάθεια να τα «μαζέψει» (Video)

Ο Μηταράκης είπε στο BBC ότι… λειτουργεί το Μετρό στη Θεσσαλονίκη – Η αποτυχημένη προσπάθεια να τα «μαζέψει» (Video)

«Τhe new subway in Thessaloniki is up and running», είπε ο Νότης Μηταράκης στην εκπομπή HARDtalk του BBC και στον δημοσιογράφο Stephen Sackur, προκαλώντας ειλικρινείς απορίες στην Ελλάδα και δη στους Θεσσαλονικείς.

Προσπαθώντας… σκληρά να πείσει τους Βρετανούς για το «επιτελικό έργο», εν τέλει το μόνο που κατάφερε είναι να προσφέρει ακόμη μία «επιτελική γκάφα», η οποία έγινε αντιληπτή στην Ελλάδα και δη στα social media τα οποία δεν δίστασαν να «τρολάρουν» τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου που θεωρεί ότι το Μετρό στη Θεσσαλονίκη είναι σε… πλήρη λειτουργία, όπως αποδίδεται στα ελληνικά η φράση «up and running».

Διαβάστε σχετικά: Οι αποκαλύψεις του Documento για τις υποκλοπές στο εμβληματικό Hardtalk του BBC – H αντίδραση του Ν. Μηταράκη (video)

 

Μετά τον «θόρυβο» και τις απορίες που προκλήθηκαν, ο Νότης Μηταράκης έσπευσε να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα μέσω ανάρτησής του στο Twitter. Ο υπουργός προσπάθησε να… αντιστρέψει τα λεγόμενά του, «ρίχνοντάς» τα στα αγγλικά του.

«Προχθές στο BBC αναφέρθηκα ακροθιγώς σε έργα που έγιναν στην Ελλάδα. Προφανώς δεν είπα ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης λειτουργεί. Αλλά ότι το έργο πλέον έχει προχωρήσει ουσιαστικά καθώς γίνονται δοκιμαστικά δρομολόγια. Μπορεί η επιλογή της φράσης στα αγγλικά να μην ήταν η βέλτιστη αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να παρουσιάσω λανθασμένη εικόνα για το έργο», έγραψε ο Μηταράκης σε μία αποτυχημένη προσπάθεια να τα… μαζέψει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter