Ο Μηταράκης επιμένει στη ρατσιστική θεωρία του για «πραγματικούς πρόσφυγες»

Ο Μηταράκης επιμένει στη ρατσιστική θεωρία του για «πραγματικούς πρόσφυγες»

Στη ρατσιστική του δήλωση πως οι πρόσφυγες «από την Ουκρανία είναι πρόσφυγες πολέμου» και πως αυτοί «είναι οι πραγματικοί πρόσφυγες» επέμεινε στη Βουλή, απαντώντας σε αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης, αν και προσπάθησε να το μαζέψει ώστε να… αποχαρακτηριστεί το σχόλιό του, το έκανε ακόμα χειρότερο αφού προσπάθησε να το «θωρακίσει» με αναφορές περί Σέγκεν και συνθηκών.

«Πράγματι προσερχόμενος την Κυριακή στο Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες είπα ότι η Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει να δείξει έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία, τους οποίους ορθά χαρακτήρισα “πραγματικούς» πρόσφυγες” προσθέτοντας ότι “οι άνθρωποι αυτοί έρχονται ευθεία από τη χώρα από το έδαφος που κινδυνεύουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”», είπε αρχικά ο Νότης Μηταράκης.

Στη συνέχεια ωστόσο σημείωσε πως «τη δήλωση περί πραγματικών προσφύγων εκείνη τη στιγμή δεν την έκανα σε αντιδιαστολή άλλων ομάδων. Υπάρχει, όμως, αντιδιαστολή απέναντι σε δύο ομάδων μεταναστών» για να αναφερθεί στο χώρο Σένγκεν, Συνθήκη της Γενεύης και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, περισσότερο για να μπερδέψει το ακροατήριο και να θωρακίσει την ρατσιστική του αναφορά με βερμπαλισμούς.

Ο κ. Μηταράκης ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στη Βουλή τόνισε χαρακτηριστικά: «Στην περίπτωση της Ουκρανίας συνορεύει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έρχονται άμεσα. Αυτό λέει το Διεθνές Δίκαιο και όχι οι ιδεοληψίες της Αριστεράς».

Οι πρόσφυγες ωστόσο κύριε Μηταράκη, από εμπόλεμες περιοχές ή και οι οικονομικοί μετανάστες με την έννοια της πείνας, της κακουχίας, ενδεχομένως και των τοπικών συρράξεων είναι πρόσφυγες και αναζητούν απλά να επιζήσουν…

Αν τους νομιμοποιούμε μέσω Σένγκεν είναι ανθρώπινα και πολιτικά κατασκευάσματα.

Οι άνθρωποι και η προσφυγιά δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε θρησκεία, ούτε προτιμήσεις, ούτε πόσες χώρες πέρασαν για να βρουν καταφύγιο!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter