Ο Μηταράκης προμηνύει μπλόκο της κυβέρνησης στην έλευση προσφύγων από το Αφγανιστάν

Ο Μηταράκης προμηνύει μπλόκο της κυβέρνησης στην έλευση προσφύγων από το Αφγανιστάν

Την άρνηση της κυβέρνησης να προσφέρει ουσιαστική ανθρωπιστική βοήθεια και να δεχθεί Αφγανούς πρόσφυγες στην Ελλάδα επιβεβαίωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα κατά τις συζητήσεις που θα γίνουν στα κλιμάκια της ΕΕ, θα υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, αφήνοντάς τους ουσιαστικά στα χέρια των Ταλιμπάν.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η χώρα δεν συνορεύει με το Αφγανιστάν και πως η Τουρκία θα είναι μία ασφαλής επιλογή για να δεχθεί προσφυγικά κύματα. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει πύλη εισόδου για «παράτυπους πρόσφυγες στην Ευρώπη».

Κατά τον Νότη Μηταράκη, η μόνη προϋπόθεση ώστε η ελληνική κυβέρνηση να μπει σε συζητήσεις είναι έπειτα από απόφαση της Ευρώπης ώστε να γίνουν κάποιες νόμιμες μετεγκαταστάσεις ευπαθών ομάδων, με τον υπουργό να υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της αφού βρίσκονται στη χώρα 40.000 υπηκόοι Αφγανιστάν εκ των οποίων οι 20.000 είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και οι άλλοι 20.000 έχουν αιτηθεί ασύλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter