Ο Μητσοτάκης ανανέωσε τη θητεία της προέδρου στο «αμαρτωλό» Κέντρο Πρόνοιας, η Μιχαηλίδου την «ξήλωσε»

Ο Μητσοτάκης ανανέωσε τη θητεία της προέδρου στο «αμαρτωλό» Κέντρο Πρόνοιας, η Μιχαηλίδου την «ξήλωσε»

Με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού ανανεώθηκε πριν από λίγες μέρες η θητεία της Προέδρου του Κέντρου Πρόνοιας που χθες «παραίτησε» η Δόμνα Μιχαηλίδου μετά το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής που διεξάγει έρευνα από τον περασμένο Ιανουάριο, όπως τονίζει η Δώρα Αυγέρη, αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα στις 22 Νοεμβρίου η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του και την απόφασή του να συνεχίσει το έργο της για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τρεις μέρες μετά, με ανακοίνωσή του το Υπουργείο (αφού εχει προηγηθεί η έκθεση-φωτιά της ανεξάρτητης Αρχής που διεξάγει έρευνα από τις αρχές του 2022) λέει ότι:

«Σε συνέχεια των προληπτικών ελέγχων που ζήτησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και διενεργήθηκαν από κλιμάκια της Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), εκδόθηκε έκθεση ελέγχου για δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη).

Σε αυτή διαπιστώνονται παραλείψεις και παρατυπίες στη λειτουργία της δομής, οι οποίες πρέπει να διαλευκανθούν περαιτέρω το συντομότερο δυνατό.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ζητήθηκε σήμερα και ελήφθη η παραίτηση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής.»

Η Δώρα Αυγέρη ρωτά:

«Τι δεν ήξερε το Υπουργείο; Δεν ήξερε τα έργα και τις ημέρες του ΔΣ όλα αυτά τα χρόνια; Ποιος ανανέωσε την θητεία του ΔΣ και της Προέδρου τρεις μέρες πριν την «παραίτηση» από την Υπουργό με τις ευλογίες Μητσοτάκη;

Η Θεσσαλονίκη βοά εδώ και μήνες, χρόνια! Διαβάζουμε ότι έχει παρέμβει εισαγγελέας. Θα μπορούσε να αναζητήσει και τις δεκάδες καταγγελίες, γονέων, εργαζόμενων, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οι ερωτήσεις του δεν απαντήθηκαν και απαξιώθηκαν από την κυβέρνηση και το Υπουργείο.
Έπεται συνέχεια!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter