Ο Μητσοτάκης αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ και πηγαίνει… αντίθετα από την υπόλοιπη Ευρώπη

Ο Μητσοτάκης αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ και πηγαίνει… αντίθετα από την υπόλοιπη Ευρώπη

Η ΝΔ διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν προτίθεται να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά είδη, επιστρατεύοντας μάλιστα και τον Άκη Σκέρτσο ο οποίος ανέπτυξε τη δική του οικονομική θεωρία για να ενισχύσει το «γαλάζιο» επιχείρημα.

Διαβάστε επίσης: Απλά μαθήματα οικονομικής θεωρίας για τον Άκη Σκέρτσο

Για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη η μείωση της έμμεσης φορολογίας δεν τίθεται καν επί τάπητος ως πιθανότητα, ωστόσο σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη έχουν λάβει χώρα οι σχετικές ρυθμίσεις που οδήγησαν σε μείωση του ΦΠΑ, όπως καταγράφεται στη λίστα του vatcalc.com,  προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Ισπανίας στην οποία μειώθηκε ο ΦΠΑ στα καύσιμα και στα τρόφιμα στο 5% (από 21%), της Ιταλίας που έχει σταθεροποιήσει φόρο 5% στα καύσιμα, στην Πορτογαλία που μείωσε την έμμεση φορολόγηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος από το 13% στο 6% και της Πορτογαλίας που έχει μηδενίσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα για έξι μήνες.

Στα παραπάνω παραδείγματα προστίθενται και οι περιπτώσεις χωρών που έχουν προτείνει μειώσεις του ΦΠΑ, όπως η Ολλανδία, η Εσθονία, η Λιθουανία, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να υιοθετήσει τις σχετικές ελαφρύνσεις. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνησή του είχε εισπράξει 5 δισ. ευρώ από την κοινωνία μέσω της έμμεσης φορολόγησης, επιλέγοντας να προσφέρει φοροελαφρύνσεις σε λίγους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter