Ο Μητσοτάκης δεν είπε λέξη για τις 16 γυναικοκτονίες στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου για την ισότητα των φύλων

Ο Μητσοτάκης δεν είπε λέξη για τις 16 γυναικοκτονίες στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου για την ισότητα των φύλων
Παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα σε ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Μία ακόμα γυναίκα έχασε τα ξημερώματα τη ζωή της από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Πρόκειται για την 16η γυναικοκτονία που καταγράφηκε στη χώρα μας μέσα σε μόλις ένα χρόνο με την «μαύρη» λίστα να μεγαλώνει συνεχώς.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 ωστόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη γι αυτές τις 16 γυναικοκτονίες. Για τις γυναίκες αυτές που βρήκαν τραγικό θάνατο από τα χέρια των ανθρώπων που υποτίθεται της αγαπούσαν.

Με τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών να έχουν εκτοξευθεί ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια – από την εμφάνιση της πανδημίας δηλαδή και έπειτα – ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρκέστηκε να αναφερθεί μόνο με δυο κουβέντες στο κίνημα #metoo το οποίο και πήρε μεγάλες διαστάσεις κατά τη διάρκεια του έτους που φεύγει. Για τη 16η όμως φριχτή γυναικοκτονία όμως και για τις υπόλοιπες 15 προτίμησε την σιωπή.

Ίσως να μην είναι και τόσο σημαντικό ζήτημα λοιπόν, για τον πρωθυπουργό.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter