Ο Μητσοτάκης δεν πέφτει με ευχολόγια…

Ο Μητσοτάκης δεν πέφτει με ευχολόγια…

Στις πόσες υποκλοπές καίγεται ο Ελληνας πρωθυπουργός; Στα πόσα «καλάθια του νοικοκυριού» αντιλαμβάνονται τα κανάλια στην ημεδαπή ότι πρόκειται για την μπαρούφα του αιώνα;

Στα πόσα εκατομμύρια ευρώ χρέη δηλώνεται επίσημα μπαταχτσής το κυβερνών κόμμα;

Στα πόσα λανθασμένα πόθεν έσχες καλείται το πρωθυπουργικό ζεύγος διά τα περαιτέρω;

Στα πόσα «αδιευκρίνιστα» ενεργοποιείται η Δικαιοσύνη στη χώρα;

Στους πόσους θανάτους από SARS-CoV2 καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά με το ΕΣΥ;

Ρητορικά είναι τα άνωθεν ερωτήματα. Δεν περιμένω απαντήσεις, όχι διότι δεν υπάρχουν, αλλά επειδή το μέτρο των συμφερόντων της διαπλοκής είναι αυτό που έφερε και κρατά στην εξουσία την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι το μέτρο της λογικής ούτε οι περίφημοι θεσμοί.

Συνεπώς ματαιοπονούν όσοι με όπλο τη λογική ή τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις επιμένουν να αναζητούν απαντήσεις προς την κατεύθυνση της θεσμικής απαλλαγής της χώρας από το σύστημα Μητσοτάκη.

Οπως ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Σωτηρέλης, ο οποίος επιμένει ότι το θέμα της παραίτησης του πρωθυπουργού «είναι προεχόντως θέμα θεσμικής αξιοπρέπειας, η απουσία της οποίας οδηγεί αναμφίβολα σε έναν πρωθυπουργό απονομιμοποιημένο, πολιτικά ευάλωτο και διεθνώς εκτεθειμένο», για να αναρωτηθεί στη συνέχεια αν «τέτοιον πρωθυπουργό θέλουμε στις σημερινές συνθήκες;».

Προφανώς και όχι, αλλά στον αντίποδα ακριβώς τέτοιον πρωθυπουργό επιθυμούν η διαπλοκή και η οικονομική ελίτ της χώρας, διότι όσο πιο ευάλωτος και απομονωμένος είναι τόσο πιο χειραγωγήσιμος γίνεται.

Ματαιοπονεί ο κ. καθηγητής που ζητά παραίτηση Μητσοτάκη και ανάδειξη ενός άλλου προσώπου για τη θέση του πρωθυπουργού από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που έχει την αυτοδυναμία στη Βουλή (άρθρο 38.2 Σ).

Διότι τα πραγματικά προβλήματα είναι η έκταση της διαπλοκής στη χώρα και η κατάλυση του κράτους. Εντός του παραπάνω τοπίου ή με φόντο αυτό συντελείται το «έγκλημα». Η αίσθηση της παντοδυναμίας εκτός από την ψυχολογική της ερμηνεία πατάει και σε υπαρκτά δεδομένα. Κοντολογίς, τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα τον ρίξει ο Ελληνας ψηφοφόρος, αν τον ρίξει. Ούτε ο Κώστας Καραμανλής ούτε ο Αντώνης Σαμαράς ούτε, πολύ περισσότερο, η υπόλοιπη κοινοβουλευτική του ομάδα. Και όποιος νομίζει ότι είναι εύκολο κάνει μεγάλο λάθος. Το αφήγημα-success story είναι έτοιμο από τις γάτες των Ιμαλαΐων και ένα μέρος του «απολαμβάνουμε» ήδη, σε μια προσπάθεια να αλλάξει η βαριά για τον Κυριάκο ατζέντα. Περιλαμβάνει επενδύσεις, ελληνοτουρκικά, εξοπλισμούς, υδρογονάνθρακες, φράκτες στον Εβρο και λοιπά παρόμοια. Αλλωστε καμία κυβέρνηση δεν τα κάνει όλα λάθος και κερδισμένη είναι εκείνη που υπερτονίζει τα θετικά της και κρύβει τα αρνητικά της. Σε αυτό η διαπλοκή Μητσοτάκη παίρνει άριστα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter