O Μητσοτάκης δεν θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν στις ΗΠΑ – Αναπάντητα ερωτήματα

O Μητσοτάκης δεν θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν στις ΗΠΑ – Αναπάντητα ερωτήματα
AP Photo/Susan Walsh

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «δε θα μεταβεί ο πρωθυπουργός στην Ουάσινγκτον για την καθιερωμένη εκδήλωση στον Λευκό Οίκο. Δεν είθισται να πηγαίνει. Εφέτος, έγινε προσπάθεια να πάει, αλλά οι ημερομηνίες δε συνδυάζονται, δεδομένου του γεγονότος ότι την επόμενη Παρασκευή αρχίζει το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εναρκτήρια ομιλία του, αυτό δεν κατέστη εφικτό».

Στις 9 Μαΐου η συνάντηση Μπάιντεν- Ερντογάν

Η ακύρωση του προγραμματισμού της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Μπάιντεν γεννάει ερωτήματα, καθώς το επιχείρημα για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι πειστικό. Επισημαίνεται ότι οι ημερομηνίες του γαλάζιου συνεδρίου είναι γνωστές εδώ και αρκετό καιρό.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα πάει προσκεκλημένος του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στις 9 Μαΐου. Στην ατζέντα της συνάντησης στην Ουάσιγκτον αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και το εμπόριο. Στη συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη και η διαδικασία προμήθειας των F-16 της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης:

Τρεις ερωτήσεις-πρόκληση Κασσελάκη σε Μητσοτάκη: «Αν τολμάει, ας απαντήσει…»

Π. Μαρινάκης: Επιβεβαίωσε τη συνάντηση δύο υπουργών της κυβέρνησης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Για «καθεστωτική αλαζονεία» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ: «Επιτακτική η ανάγκη για διεθνείς παρατηρητές»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter