Ο Μητσοτάκης δίνει 10.000 ευρώ για ρολόγια με θέμα το ‘21 πριν ακόμα τα προμοτάρει η εταιρεία

Ο Μητσοτάκης δίνει 10.000 ευρώ για ρολόγια με θέμα το ‘21 πριν ακόμα τα προμοτάρει η εταιρεία

Τη στιγμή που το ΕΣΥ έχει αφεθεί στην τύχη του εν μέσω ενός ολόκληρου χρόνου πανδημίας και ασθενείς παλεύουν πλέον καθημερινά για τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ με πάρα πολλούς διασωληνωμένους σε κοινούς θαλάμους, η προεδρία της Κυβέρνησης επέλεξε να δώσει 10.000 ευρώ για ρολόγια με θέμα την επανάσταση του ‘21! Μάλιστα, εμφανίζεται να προτείνει την αγορά τους πριν καλά καλά τα προμοτάρει η ίδια η εταιρεία!

Η αρμόδια υπηρεσία που υπάγεται κατευθείαν στον πρωθυπουργό, βάφτισε εντελώς προκλητικά ως… «ανάγκη» την αγορά των ρολογιών «για την ικανοποίηση εθιμοτυπικών αναγκών στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης».

Στις 17-3-2021 σύμφωνα με τα δημόσια έγγραφα, η Προεδρία της Κυβέρνησης, δηλαδή η υπηρεσία που ελέγχεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αιτήθηκε να εγκριθεί η δαπάνη των 10.000 ευρώ για την αγορά «εθιμοτυπικών δώρων». Δεν διευκρινίζεται ότι πρόκειται για ρολόγια ή για το ποιά εταιρεία τα διαθέτει ή θα… τα διαθέσει.

Δυο ημέρες μετά, στις 19-3-2021, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού, Οργάνωσης και Προμηθειών εγκρίνει την δαπάνη που περιγράφεται ως «έξοδα προβολής, διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων».

Την ίδια ημέρα, δεσμεύεται το ποσό και εγκρίνεται να δοθεί με μια ακόμη «απευθείας ανάθεση» στην Swatch, την πολύ γνωστή πολυεθνική εταιρεία ρολογιών.

«Εγκρίνουμε, με απευθείας ανάθεση, στον οικονομικό φορέα: The Swatch Group (Greece) Μονοπρόσωπη Α.Ε.,[…} την προμήθεια εθιμοτυπικών δώρων για την ικανοποίηση ομόλογων αναγκών στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, έως του ποσού, συμπεριλαμβανομένων όλων των προβλεπόμενων επιβαρύνσεων, των 10.000,00€ (δέκα χιλιάδων ευρώ και μηδέν λεπτών). ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Το εξίσου προκλητικό με την απόφαση να δοθούν χιλιάδες ευρώ για να αγοραστούν ρολόγια που προκύπτει από τα δημόσια έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, είναι ότι η Swatch, εμφανίζεται να προμοτάρει τα ρολόγια της στις 19-3-2021. Η προεδρία της Κυβέρνησης όμως είχε αιτηθεί την αγορά τους δυο ημέρες πριν, από τις 17-3-2021.

Στις 19-3-2021 διαβάζουμε και σχετικά άρθρα στα ΜΜΕ που διαφημίζουν τα 2 συλλεκτικά ρολόγια της Swatch. Το ένα ρολόι μάλιστα, κοστίζει 115 ευρώ.

Με απλά μαθηματικά, προκύπτει ότι η κυβέρνηση θα λάβει κάπου στα 86 κομμάτια (αν τελικά πάρει ρολόγια και εάν είναι αυτή η τιμή). Τώρα πού θα τα διαθέσει ή ποιός θα τα φορέσει είναι άλλο θέμα. Πάντως η μόνη κερδισμένη θα είναι η εταιρεία.

Τα συμπεράσματα είναι δυο. Ή η κυβέρνηση δημιούργησε την «ανάγκη» και ήρθε η Swatch να τις φτιάξει τα ρολόγια και αργότερα τα έβγαλε και στην αγορά (διπλά δηλαδή επωφελούμενη). Ή η προεδρία της κυβέρνησης γνώριζε πως η εταιρεία θα έβγαζε τα ρολόγια με θέμα την ελληνική επανάσταση και έσπευσε να προλάβει να πάρει μερικά για να τα μοιράσει ως δώρα.

Το documentonews.gr απέστειλε σχετικά ερωτήματα προς τη προεδρία της Κυβέρνησης αλλά μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος δεν έχει λάβει απάντηση.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter