Ο Μητσοτάκης εγκαινιάζει ΜΕΘ χωρίς γιατρούς στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Ο Μητσοτάκης εγκαινιάζει ΜΕΘ χωρίς γιατρούς στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Εγκαινιάζονται το Σάββατο από τον πρωθυπουργό η νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», που θα λειτουργήσει όμως με προσωπικό αποσπασμένο από άλλες κλινικές. Μπορεί οι εργαζόμενοι να μιλούν για μια υπερσύγχρονη ΜΕΘ ωστόσο λείπει κάτι πολύ βασικό, το ανθρώπινο δυναμικό. Έτσι τις τελευταίες ημέρες γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να καλυφθούν οι θέσεις χωρις προσλήψεις αλλά με μετακινήσεις από άλλα τμήματα.

H πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Ελένη Σιώτου εξηγεί μιλώντας στο documentonews.gr ότι «μια κλίνη ΜΕΘ με 18 κρεβάτια στην χειρότερη των περιπτώσεων θα έπρεπε να έχει 60 νοσηλευτές και 10 γιατρούς μαζι με το υποστηρικτικό προσωπικο για να λειτουργήσει σωστά. Προσλήψεις δεν έγινε καμία αντιθέτως μεταφέρονται από άλλα τμήματα που είναι ήδη αποδυναμωμένα». Να υπενθυμίσουμε οτι οι κλίνες ΜΕΘ του «Παπανικολάου» είναι χορηγία της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το σωματείο των εργαζομένων με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι το αίτημά τους για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έγινε αποδεκτό καθώς αυτή θα αφορούσε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσουν οι 18 κλίνες ΜΕΘ που θα εγκαινιαστούν. Χρειαζόμαστε, λένε, κλίνες, έστω και προκάτ, «αλλά με τι προσωπικό; Την καμία πρόσληψη γιατρού ΜΕΘ; Τις χθεσινές προσλήψεις ανειδίκευτου επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού ή τους διαλυμένους μετά από ένα χρόνο εργαζόμενους στα τμήματα Covid-19 χωρίς καμιά ανταμοιβή; Στο νοσοκομείο μας εργάζονται περί τους 500 συμβασιούχους. Έτοιμοι να πεταχτούν στην ανεργία μόλις τελειώσουμε με την πανδημία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter