Ο Μητσοτάκης έκανε σε ΟΝΝΕΔίτες… πρότζεκτ απεργοσπασίας κατά εκπαιδευτικών

Ο Μητσοτάκης έκανε σε ΟΝΝΕΔίτες… πρότζεκτ απεργοσπασίας κατά εκπαιδευτικών

Ο πρωθυπουργός πήγε σε ΟΝΝΕΔίτικο πρότζεκτ για να συκοφαντήσει την στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ!

Η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών αντιδρώντας στις εξετάσεις που οργανώνει το υπουργείο Παιδείας την Δευτέρα για τα πρότυπα σχολεία, εξήγγειλε τρίωρη στάση εργασίας την ώρα των εξετάσεων, «λόγω του αντιπαιδαγωγικού και βαθιά ταξικού χαρακτήρα τους», όπως αναφέρει, αλλά και λόγω του ότι ίσως είναι ο πρώτος κλάδος όπου εφαρμόζεται η πολιτική του νέο νόμου Χατζηδάκη, για άμισθη εργασία των εκπαιδευτικών που θα επιτηρούν!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μπόρεσε να μην στοχοποιήσει και αυτή την στάση εργασίας, σημειώνοντας: «Πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Γι’ αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη Δικαιοσύνη και εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη, έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων».

Ο πρωθυπουργός βέβαια ακριβώς αυτή την βαθιά αντεργατική λογική του νόμου για τα εργασιακά, την παρουσιάζει ως “θετική”, λέγοντας ότι «μια από τις θετικές επιπτώσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίσαμε είναι ότι αν η απεργία κηρυχθεί παράνομη, δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο σε κάποιο δευτεροβάθμιο φορέα»!

Βέβαια δεν απάντησε επί της ουσίας για άλλη μια φορά. Ότι εκτός του ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την διαδικασία επιβάλλεται ως υποχρεωτική και άμισθη από την διοίκηση, εφαρμόζεται παράλληλα και το πνεύμα του νόμου Χατζηδάκη, με προφορικές υποσχέσεις για μία μέρα άδεια αντί επιμισθίου στους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες στις εν λόγω εξετάσεις, όπως καταγγέλλει η ΟΛΜΕ…

Διαβάστε σχετικά: Κεραμέως: Υπουργός… αγωγών κατά απεργών – Ξαναέβαλε στο στόχαστρο την ΟΛΜΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter