Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τον Δένδια για τα ελληνοτουρκικά από… καλοσύνη

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τον Δένδια για τα ελληνοτουρκικά από… καλοσύνη

Βαθύ παραμένει το ρήγμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και πλέον αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί.

Στην επίσημη σελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έχει αναρτηθεί η συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Επτά» με τη Βάλια Πετούρη.

Η δημοσιογράφος τον ρωτάει σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ο έλληνας ΥΠΕΞ δίνει μια πρωτοφανή για υπουργό Εξωτερικών απάντηση η οποία όμως προδίδει τις σχέσεις του με το πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απαντάει λοιπόν ο Νίκος Δένδιας σχετικά με τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη στην οποία όπως είναι γνωστό δεν παρίστατο: «Καταρχήν, το περιεχόμενο της συζήτησης του Πρωθυπουργού, του κυρίου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο Erdogan, το γνωρίζω από τον κύριο Μητσοτάκη, είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει αναλυτικά τη Δευτέρα το πρωί. Και πρέπει να σας πω ότι ζήτημα τέτοιο, γιατί είδα και εγώ διάφορα λεγόμενα στην Τουρκία περί συνεκμετάλλευσης κλπ., τέτοια θέματα δεν τέθηκαν. Και, επίσης, αυτό είναι εκτός των απόψεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής παγίως».

Μας αποκαλύπτει δηλαδή ο Νίκος Δένδιας ότι ο υπεύθυνος υπουργός για την εξωτερική πολιτική της χώρας ενημερώνεται για την υψηλοτάτου επιπέδου αυτή συνάντηση, την ώρα που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο κόκκινο, μόνο από την καλοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν δεν είναι τελείως ειρωνικό από πλευράς Δένδια τότε είναι απόλυτα επικίνδυνο για τη χώρα καθώς δεν μπορεί να ονομάσει κανείς το γεγονός αυτό ως «άριστες σχέσεις» μεταξύ των δύο ανδρών την ώρα που η Τουρκία εξελλίσσεται σε σοβαρό διαπραγματευετή της ουκρανικής κρίσης, επαπροσδιορίζονται οι σχέσεις με τη Δύση, όσο και αν η ελληνική κυβέρνηση τη θεωρεί «απομονωμένη» ενώ η Ελλάδα παραμένει στο περιθώριο, δεμένη και άκρως εξαρτημένη από την αμερικάνικη πολιτική!

Και ο μεν Δενδιας δεν παραιτείται, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένει τον ανασχηματισμό για τον διώξει.

Είναι μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα αυτή στην κυβέρνηση.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του έλληνα ΥΠΕΞ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter