Βουλή: Ο Μητσοτάκης επαναφέρει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης για να καλύψει την επιτελική ανικανότητα (Video)

Βουλή: Ο Μητσοτάκης επαναφέρει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης για να καλύψει την επιτελική ανικανότητα (Video)

Εάν και στην αρχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στη Βουλή ότι «δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος» από την διαχείριση των καταστροφών στην Θεσσαλία και τον Έβρο, στην ανάπτυξη των επιχειρημάτων του, φάνηκε με καθαρότητα, ότι φταίει μόνο η κλιματική κρίση για τις καταστροφές, η οποία σαν παγκόσμιο φαινόμενο είναι ανεξέλεγκτη.

Μόνο που ο πρωθυπουργός δεν είπε ότι γνώριζε για τις επιστημονικές εκτιμήσεις των προηγούμενων ετών για το κίνδυνο φυσικών καταστροφών, και άφησε την χώρα αθωράκιστη.

Παράλληλα, πέρα από την ανικανότητα του επιτελικού κράτους, που «κρύφτηκε» στον λόγο του Μητσοτάκη περί γενικευμένων «επιθέσεων της φύσης», η κυβέρνηση διά του πρωθυπουργού επαναφέρει για άλλη μία φορά το αφήγημα περί της ατομικής ευθύνης.

Διαβάστε επίσης: Βουλή LIVE: Σύγκρουση κορυφής για τη Θεσσαλία και τον Έβρο – H ομιλία Μητσοτάκη

Χαρακτηριστικά, από το βήμα της Βουλής είπε ότι πλέον η ασφάλιση επιχειρήσεων με τζίρο 2 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι υποχρεωτική και παρότρυνε τους πολίτες να ασφαλίσουν τις κατοικίες, με το ψευδοκίνητρο της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 10%.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν θα υπάρχει πάντα το κράτος πατερούλης», αναφέροντας ότι και οι αγρότες θα πρέπει να ασφαλίσουν τις καλλιέργειές τους, διότι «έχουν λάβει σημαντικά ποσά σε αποζημιώσεις».

Σε ακόμη μία τεράστια κρίση η κυβέρνηση «ενεργοποιεί» το ιδεολόγημα περί της ατομικής ευθύνης, ένα αφήγημα που είχε χρησιμοποιήσει και τα προηγούμενα χρόνια με την υγειονομική κρίση του κορονοϊού. Με αυτόν τον τρόπο ο στόχος είναι η «κυβέρνηση» να βγάλει από πάνω της, τις τεράστιες ευθύνες που έχει στην διαχείριση των καταστροφών και να τις φορτώσει στους πολίτες.

Ακούει τους επιστήμονες αλλά μόνο όταν… συμφωνούν με την κυβέρνηση

Ένας πολύς σημαντικός παράγοντας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η επιστημονική γνώση, η οποία θα παρέχει εκείνες τις καλά επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες θέσεις, ώστε να θωρακιστεί η χώρα.

Μόνο που η κυβέρνηση «εκθειάζει» κατά το δοκούν την επιστημονική γνώση, καθώς πριν λίγο διάστημα εξήγγειλε ότι επιδιώκει την πλήρη υπαγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών υπό τον έλεγχό της, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter