Ο Μητσοτάκης επιβεβαιώνει τη σχέση Predator – ΕΥΠ και τη δράση ξένων πρακτόρων

Ο Μητσοτάκης επιβεβαιώνει τη σχέση Predator – ΕΥΠ και τη δράση ξένων πρακτόρων

Μία αμήχανη αλλά αποκαλυπτική απάντηση για τα όσα έχει αποκαλύψει τις τελευταίες εβδομάδες το Documento και σειρά άλλων ΜΜΕ επιφύλαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας-διαφυγής. Παρότι για μία ακόμα φορά επιτέθηκε στον Τύπο και τα ΜΜΕ που αποκαλύπτουν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, παραδέχτηκε την αξιοπιστία μίας σειράς στοιχείων που έχουν έρθει τις τελευταίες ημέρες στη δημοσιότητα.

Διαβάστε επίσης: «Κρυφτό» Μητσοτάκη για να αποφύγει τη γενική κατακραυγή για το σκάνδαλο των υποκλοπών

«Αυτά είναι σαχλαμάρες. Είναι σαχλαμάρες, είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και καλό θα είναι αυτοί που τα διακινούν να είναι πιο προσεκτικοί» απάντησε μεταξύ άλλων και με αυστηρό ύφος στην πρώτη ερώτηση που δέχεται από δημοσιογράφο για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ασμένως στον ΑΝΤ1, μετά τη δημοσίευση της πρώτης λίστας στόχων παρακολουθήσεων από το Documento.

Δεδομένης της άρνησης της πραγματικότητας που διέπει την κυβέρνηση, θα περίμενε κανείς να αναφέρεται στις καταιγιστικές αποκαλύψεις για την παράλληλη λειτουργία του Predator μέσα από την ΕΥΠ και τη δράση ξένων πρακτόρων στη χώρα μας που ήρθαν τις τελευταίες ημέρες στη δημοσιότητα. Ωστόσο, προς έκπληξη των δημοσιογράφων, των πολιτών και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που έχουν μείνει εμβρόντητοι από τις τελευταίες αποκαλύψεις, στο στόχαστρο του πρωθυπουργού δεν βρέθηκαν τα παραπάνω δημοσιεύματα, τα οποία -αντιθέτως- επί της ουσίας επιβεβαίωσε με την απάντησή του.

«Θέλω να κάνω μία διάκριση, μεταξύ αυτών που γνωρίζουμε και των διαφόρων σεναρίων επιστημονικής φαντασίας, τα οποία διακινούνται με πολύ μεγάλη μεθοδικότητα από μερίδα του Τύπου, και τα οποία τα αγκαλιάζει με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό αμέσως μετά και η αξιωματική αντιπολίτευση» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισαγωγικά απέναντι στο ερώτημα που του τέθηκε για τη σωρεία αποκαλύψεων, με τη διάκριση που έκανε ο ίδιος να προδίδει τη δεινή του θέση, αφού αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι ισχύον όσα δημοσίευσε το Documento και άλλα ΜΜΕ το περασμένο σαββατοκύριακο για τη δράση δικτύου κατασκοπείας στη χώρα και με τη συμμετοχή ξένων πρακτόρων.

Σε πλήρη αντίθεση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που την Τρίτη μιλούσε ακόμα για «μυθεύματα» και «ιστορίες κατασκόπων», ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» και «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» μόνο τις αναφορές σε επιρροή παράνομου λογισμικού στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ του 2016, στην υπόθεση της διάσωσης της οικογένειας του Κυριάκου Πιερρακάκη στο Μάτι και τις υποκλαπείσες φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα κατά τις διακοπές του.

«Επειδή άκουσα υπονοούμενα ότι το Predator επηρέασε ακόμα και τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας του 2016. Ακούσαμε ότι το Predator βρήκε με έναν παράξενο τρόπο την οικογένεια του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όταν τα παιδιά του ήταν στη θάλασσα στην πυρκαγιά του Ματιού. Ότι το Predator φωτογράφισε τον κ. Τσίπρα όταν έκανε τις κρουαζιέρες του σε κότερα πολυτελείας. Αυτά είναι σαχλαμάρες. Είναι σαχλαμάρες, είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και καλό θα είναι αυτοί που τα διακινούν να είναι πιο προσεκτικοί» ανέφερε ο πρωθυπουργός, καταφεύγοντας αμέσως μετά στο σημιτικό «και εν πάσει περιπτώσει όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα».

«Μεταξύ του να αναγνωρίζουμε ένα υφιστάμενο πρόβλημα, να διακινούμε λίστες χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση και να πρέπει να αποδεικνύουμε εμείς ότι αυτά τα οποία γράφουνε κάποιοι δεν ισχύουν, αντί να αποδεικνύουν αυτοί που τα ισχυρίζονται ότι ισχύουν, υπάρχει μία μεγάλη απόσταση και τελικά μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να κρίνει τι είναι ακριβές» ανέφερε λίγο παρακάτω, πραγματοποιώντας για μία ακόμα φορά επίθεση κατά των μέσων ενημέρωσης που δημοσιεύουν αποκαλύψεις για το πολύκροτο σκάνδαλο που βαραίνει τον ίδιο προσωπικά, αφού υπερασπίστηκε σχεδόν ενοχικά τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ που περιγράφουν τα δημοσιεύματα, προφασιζόμενος τον διεθνή περίγυρο.

«Αλλά από εκεί και πέρα εγώ δεν γνωρίζω την έρευνα, και δεν μπορώ να γνωρίζω και δεν πρέπει να γνωρίζω την έρευνα που διεξάγεται από τη δικαιοσύνη. Αλλά εάν κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν να εισφέρουν χρήσιμα στοιχεία, ας πάνε να τα καταθέσουν στη δικαιοσύνη» συμπλήρωσε, δείχνοντας τη δικαιοσύνη και παριστάνοντας πως δεν έχει ιδέα για τις έρευνες, παρότι φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ όπως το Βήμα και άλλα του ζητούν μέσα από τις στήλες τους να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της.

Διαβάστε επίσης: Ταλ Ντίλιαν: Ο Mr Predator καμάρι των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών

Νομοσχέδιο «ομερτά» για τις παρακολουθήσεις

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η βρόμικη διπλωματία του Pegasus

Αποκάλυψη και για το «ενδιαφέρον» ξένων πρωθυπουργών

Εκτός από το άδειασμα του Γιάννη Οικονόμου για τα όσα απαξιωτικά αυτός ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες για τις αποκαλύψεις του δικτύου κατασκοπείας που δρούσε στη χώρα με τη συμμετοχή ξένων πρακτόρων και Ελλήνων αστυνομικών αποσπασμένων στην ΕΥΠ, ο Κυρ. Μητσοτάκης «άδειασε» εκ νέου τον εκπρόσωπό του, αναφορικά με το διεθνές ενδιαφέρον για τις αποκαλύψεις.

Τόσο το documentonews.gr όσο και άλλα ΜΜΕ έχουν επανειλημμένως ρωτήσει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο εάν ομόλογοι του Έλληνα πρωθυπουργού έχουν ζητήσει εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις, με τον Γ. Οικονόμου να απαντά επιμένει κάθε φορά να αρνείται πως κάτι τέτοιο συμβαίνει. Τελευταία φορά που μας απάντησε αρνητικά σε αντίστοιχο ερώτημα ήταν πριν δύο εβδομάδες, όταν δήλωσε πως «δεν έχει ζητήσει κανένας ομόλογος του Πρωθυπουργού την παραμικρή εξήγηση».

Όμως στη σημερινή του δήλωση ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πως ούτε τα παραπάνω είναι αλήθεια, και πως έχει έρθει αρκετές φορές αντιμέτωπος με μία τέτοια συζήτηση με ομολόγους του πρωθυπουργούς. Όπως παραδέχτηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις, «το ζήτημα μας απασχολεί πολύ όταν συζητάμε με ομολόγους μας», προσθέτοντας πως «λαμβάνουμε όλα τα μέτρα, ώστε οι επικοινωνίες να είναι ασφαλείς, αναγνωρίζοντας πως η τεχνολογία είναι ένα βήμα μπροστά».

Μπορεί ο ίδιος να επικαλέστηκε και σήμερα τη δικαιολογία πως «πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα», όμως γνωρίζει και ο ίδιος καλά πως σήμερα είναι ο μόνος πρωθυπουργός που βλέπει στον Τύπο αποκαλύψεις που τον κυκλώνουν όλο και πιο ασφυκτικά για τη δράση της ΕΥΠ που βρίσκεται υπό την αρμοδιότητά του. Η συζήτηση με πρωθυπουργούς και προέδρους άλλων χωρών, αναπάντεχα περιστρέφεται γύρω από τη σωρεία αποκαλύψεων, όπου θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι απαντά ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης όταν του τίθενται ερωτήματα ομολόγων του για αυτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter