Ο Μητσοτάκης, η αθώωση Βαξεβάνη και η ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Μητσοτάκης, η αθώωση Βαξεβάνη και η ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου

«Όταν ένας πρωθυπουργός υιοθετεί εγκληματικές σκέψεις, παίρνει διαζύγιο από τη Δημοκρατία». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και τα εκμυστηρεύτηκε στον Δημήτρη Κρεμαστινό την περίοδο που δεχόταν τα χτυπήματα του Κουρή με τα γυμνόστηθα πρωτοσέλιδα επειδή ο εκδότης δεν εξασφάλισε το δάνειο που ζητούσε. Η σχολαστική διευκρίνιση γίνεται για να κατανοήσουν κάποιοι τι ορίστηκε «Αυριανισμός» και να μην πέφτουν σε λεκτικά ατοπήματα και αλυσιτελείς αναγωγισμούς και συγκρίσεις.

Αυτές οι εγκληματικές σκέψεις φαίνεται πως ταλανίζουν εδώ και χρόνια το μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αδιάψευστο τεκμήριο η ομιλία του από το βήμα της Βουλής τον περασμένο Ιανουάριο. «Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά» είπε για την ανύπαρκτη -με τη βούλα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου- σκευωρία Novartis, ενοχοποιώντας τους δημοσιογράφους που ερεύνησαν το καραμπινάτο σκάνδαλο.

Αρκετές φορές προσπάθησα να δικαιολογήσω το μίσος του πρωθυπουργού κατά του Κώστα Βαξεβάνη και του Documento. Οι κατά συρροή ψευδείς δηλώσεις «πόθεν έσχες», το σπίτι του Βολτέρου που δεν θέλει να θυμάται πώς αποκτήθηκε, η καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, τα δανεικά και αγύριστα του «Κήρυκα», το βόλεμα του γιου του στην Ευρωβουλή μετά την τακτοποίηση της κόρης στο fund που έχει αποικήσει στην Ελλάδα, οι αγροτικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις του και, βέβαια, το δείπνο που διοργάνωσε προς τιμή του ο… μετρ της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, είναι μόνο μερικές από τις αποκαλύψεις που τον έκαναν να ψάχνει λύση για το τι θα κάνει με εμάς, ζητώντας τη συνδρομή ακόμα και πολιτικών αντιπάλων.

Τρία χρόνια που κυβερνά ο γιος αυτού που οδήγησε στον Κορυδαλλό επτά εκδότες το 1991, έχουν γίνει τα εξής: απόπειρα οικονομικού στραγγαλισμού του Documento, έλεγχος από δύο Προανακριτικές Επιτροπές και αντίστοιχη προσπάθεια σε μία Εξεταστική που συστάθηκε από την αντιπολίτευση αλλά η πλειοψηφία ήθελε να ελέγξει την εφημερίδα και τη VoxPop, στημένοι φορολογικοί έλεγχοι με ανώνυμες επιστολές, ρεβανσιστικός αποκλεισμός από κρατική χρηματοδότηση με πρόσχημα τη συκοφαντία ότι η εφημερίδα αμφισβητούσε τον κίνδυνο της πανδημίας, ωμές απειλές για φυλακίσεις (Άδωνις, 14/10/2021) και ένα σχέδιο δολοφονίας του εκδότη από μια τηλεπερσόνα που όταν δεν αντάλλαζε sms με το μισό υπουργικό συμβούλιο, έστηνε επιθέσεις έξω από το σπίτι του με καλάσνικοφ.

Στους παραπάνω σκοπούς συγχρονίζονταν η μπαγκέτα του «αόρατου» μαέστρου του Μαξίμου και -κατά συνέπεια- η μιντιακή του ορχήστρα για να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα τόσο του Κ. Βαξεβάνη όσο και του Documento, προσπαθώντας να παγιώσουν την εικόνα του δημοσιογραφικού καλικάντζαρου που τρώει τα μελομακάρονα της κοινής γνώμης. Αρκεί μόνο να ρίξετε μια ματιά στους τίτλους. Πόσοι απ’ αυτούς που έγραφαν ή έλεγαν για παραπομπή, γράφουν και λένε για αθώωσή;

Τον τρόπο που λειτουργεί ο μηχανισμός μπορεί να το καταλάβει κανείς και από το πώς την πάτησαν με την παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη. Η περίπτωση είναι φασόν με αυτήν των προστατευόμενων μαρτύρων. Κυβερνητικά στελέχη διέρρεαν ότι «βγαίνει η κουκούλα των προστατευόμενων μαρτύρων», παίρνοντας στον λαιμό τους δημοσιογράφους και Μέσα. Έτσι και τώρα. Διοχέτευσαν ψεύδη στο δημοσιογραφικό σύμπαν για παραπομπή του πρώην υπουργού και της εισαγγελέα για τη «σκευωρία Novartis», αναγκάζοντας την Ιωάννα Μάνδρου να ζητήσει συγγνώμη για το fake news και να καταγγέλλει οργανωμένη παραπληροφόρηση.

Η αθώωση του Κ. Βαξεβάνη και των υπόλοιπων δημοσιογράφων είναι η χαριστική βολή σε έναν εκδικητικό πρωθυπουργό την ώρα που ταλαντεύεται για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Κάθε φορά που θα τολμά να αρθρώσει λέξη για τη Novartis, θα σκοντάφτει στο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που αναγνωρίζει το σκάνδαλο ως σκάνδαλο και τους προστατευόμενους μάρτυρες ως αξιόπιστους. Παράλληλα, θα πιει το πικρό ποτήρι με τα «αδιευκρίνιστα» του υπουργού και αντιπροέδρου της ΝΔ που τον πήρε ο ύπνος σε στρώμα θαλάσσης καταμεσής του «TurkAegean» ή στις δεσμίδες που κατέθετε η πεθερά του Αβραμόπουλου σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Και για να κλείσουμε από εκεί που ξεκινήσαμε, δεν νομίζω ο Κυρ. Μητσοτάκης να πήρε διαζύγιο από τη Δημοκρατία διότι ούτε περιστασιακά δεν είχε συνάψει μαζί της εξωσυζυγική σχέση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter