Ο Μητσοτάκης και ο Φουρθιώτης

Ο Μητσοτάκης και ο Φουρθιώτης

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης δεν είναι απλά ένας κάποιος από τους πολλούς που έχει συγκεντρώσει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν είναι απλώς σύμβουλος και λογογράφος του πρωθυπουργού όπως ο Γιάννης Βλαστάρης. Ούτε η «φωνή» του Μητσοτάκη στα τηλεπαράθυρα όπως ο Άκης Σκέρτσος. Είναι και έτσι τον θεωρούν όλοι οι παρακοιμώμενοι και τα πετσωμένα ΜΜΕ ο… αντ’ αυτού.

Όταν λοιπόν μιλάει με τον Φουρθιώτη –με τον οποίο δεν έπρεπε να μιλάει γιατί δεν έπρεπε να έχει παρτίδες μαζί του- είναι και το γνωρίζουν και οι συνομιλητές σαν να μιλάει ο Μητσοτάκης με την τηλεπερσόνα.

Όταν λοιπόν ο «αντ’ αυτού» του δίνει αναφορά για όσα (προφανώς κατ’ απαίτηση της τηλεπερσόνας) έγιναν και απολογείται για όσα δεν έγιναν, είναι ο πρωθυπουργός που δίνει αναφορά και απολογείται.

Όταν ο «αντ’ αυτού» Γεραπετρίτης επικοινωνεί με τον Λιβάνιο ο οποίος εξηγείται για όσα έπρεπε (προφανώς κατ’ εντολήν του Μητσοτάκη) να κάνει, είναι ο Μητσοτάκης που επικοινωνεί με τον Φουρθιώτη και εξηγείται.

Όταν στην όλη ιστορία ό «αντ’ αυτού»… καθηγητής Γεραπετρίτης ελέγχει ένα σωρό υπουργούς μεταξύ των οποίων τους Άδωνη Γεωργιάδη και Στέλιο Πέτσα εάν έκαναν όσα ζητάει ο Φουρθιώτης, προφανώς είναι σαν να τους ρωτάει και να τους ελέγχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με απλά λόγια ο πρωθυπουργός είχε (δια του Γεραπετρίτη) ανοιχτή γραμμή με την τηλεπερσόνα και προωθώντας (όπως άλλωστε συνηθίζει) ρυθμίσεις με «ονοματεπώνυμο» προωθούσε διατάξεις κατ΄εντολήν και του Μένιου Φουρθιώτη!

Για αυτό είναι εμφανής η αμηχανία του «αντ’ αυτού» που πιάστηκε με τον Φουρθιώτη στην πλάτη, καθώς στην πραγματικότητα έπρεπε ήδη να έχει τοποθετηθεί ο… κανονικός πρωθυπουργός. Ο οποίος όμως –ακόμα μια φορά- προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter