Ο Μητσοτάκης καλύπτει την ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις… τις οποίες δεν γνώριζε (Video)

Ο Μητσοτάκης καλύπτει την ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις… τις οποίες δεν γνώριζε (Video)

«Στη Δημοκρατία δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές», ανέφερε ανοίγοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες περί «νόμιμης επισύνδεσης» στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη. «Παρότι έγιναν νόμιμα, η ΕΥΠ υποτίμησε την πολιτική διάσταση της ενέργειας αυτής», υπογράμμισε επιρρίπτοντας ευθύνες στη… δική του ΕΥΠ. «Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί», τόνισε χαρακτηρίζοντας ως «ελλιπή» τον χειρισμό της υπόθεσης, αναφέροντας ότι την πρακτική ευθύνη την ανέλαβε ο Παναγιώτης Κοντολέων και την πολιτική ευθύνη ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

«Αυτό που έγινε ήταν λάθος. Δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα ποτέ», σημείωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μιλώντας περί ανάγκης ύπαρξης «πρόσθετων φίλτρων» όσον αφορά τις υποθέσεις της ΕΥΠ, παράλληλα δεν δίστασε να εξαπολύσει μία από τις γνωστές επιθέσεις του προς την αντιπολίτευση κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έθεσε (ως κυβέρνηση το 2018) το πλαίσιο για τις νόμιμες επισυνδέσεις.

«Η υπηρεσία είναι επιφορτισμένη με την εθνική ασφάλεια και την προστασία από ασύμμετρες απειλές». Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έδωσε… άμεση συγκατάθεση σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής, «ρίχνοντας» βέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς το ζήτημα δεν πρέπει να μετατραπεί σε «κατασκοπευτικό θρίλερ», όπως σημείωσε, παρουσιάζοντας με λίγα λόγια τον διοικητή της ΕΥΠ. «Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δημιουργικές παθογένειες».

Εξαγγελίες Μητσοτάκη για την ΕΥΠ

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τέσσερα πεδία «αναγκαίων αλλαγών», τα λεγόμενα «ενισχυμένα φίλτρα προστασίας» όσον αφορά τη λειτουργία της ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε:

  • Ενίσχυση της λογοδοσίας της ΕΥΠ μέσω ειδικής επιτροπής
  • Αναβάθμιση του ρόλου του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας
  • Θωράκιση του πλαισίου νομίμων επισυνδέσεων
  • Αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΥΠ

«Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσω να πορεύομαι ώστε να χτίσουμε ακόμα πιο στέρεους δημοκρατικούς θεσμούς», σημείωσε κλείνοντας το διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας μία παρέμβαση που τοποθετείται με τη σειρά της στη μακρά λίστα πρωθυπουργικών διαγγελμάτων κενών από ουσιώδεις απαντήσεις, γεμάτων παραδείγματα μετακύλισης ευθυνών και «τσιτάτων» περί δημοκρατίας και διαφάνειας, από μία κυβέρνηση που στην πραγματικότητα κινείται σε εκ διαμέτρου αντίθετες οδούς, όπως άλλωστε έχει δείξει κατ΄επανάληψη από τον Ιούλιο του 2019.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter