Ο Μητσοτάκης κάνει πλάτες στην Εκκλησία-Είναι δύσκολο να εφαρμοστεί έλεγχος με τεστ

Ο Μητσοτάκης κάνει πλάτες στην Εκκλησία-Είναι δύσκολο να εφαρμοστεί έλεγχος με τεστ

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ανέφερε ότι ο έλεγχος δεν έχει χαθεί, ενώ επέρριψε ξανά ευθύνες στους ανεμβολίαστους. Παράλληλα παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει τις εκκλησίες και για αυτό εξαιρέθηκαν οι πιστοί από την υποχρέωση rapid τεστ, ενώ κάλυψε απόλυτα την αστυνομία για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα όπου έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά ο 18χρονος Ρομά Νίκος Σαμπάνης.

«Δεν έχει ξεφύγει η πανδημία»

«Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει για τον απλούστατο λόγο ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι και στη χώρα μας με ένα τέταρτο κύμα, το οποίο αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Πέρυσι δεν είχαμε κανέναν εμβολιασμένο και σήμερα το 73 των ενηλίκων Ελλήνων έχουν εμβολιαστεί και το 63% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο» σημείωσε ειδικότερα ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Βρισκόμαστε, λοιπόν, αντιμέτωποι, σήμερα, με μία πανδημία των ανεμβολίαστων. Και ο λόγος για τον οποίον συμβαίνει αυτό, είναι πολύ απλά διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ουσιαστικά περιοριστικά μέτρα όπως αυτά τα οποία είχαμε πέρυσι. Το lockdown ήταν η απάντηση όλων των οργανωμένων κοινωνιών προ του εμβολίου. Τώρα που έχουμε εμβόλιο δεν πρόκειται να ξαναπάμε σε lockdown».

Ανοχή στην Εκκλησία

Είναι εμφανές ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μη δυσαρεστήσει το θρησκόληπτο ανεμβολίαστο κοινό, γ’ αυτό εξαίρεσε τις Εκκλησίες από τα περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα σήμερα παρουσίασε και πρωτοφανή επιχειρήματα, ακολουθώντας και ο ίδιος τη γραμμή των υπολοίπων στελεχών της δεξιάς….γαλάζιας παράταξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Η Πολιτεία εξαντλεί τα όρια πειθούς». Ταυτόχρονα απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έλεγχο πιστοποιητικών εμβολιασμού στην εκκλησία και είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους.

«Εάν υπήρχε τρόπος εφαρμογής του μέτρου θα το συζητούσαμε, οι εκκλησίες είναι ανοικτοί χώροι λατρείας» είπε ο πρωθυπουργός επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι «με πέρασε γενεές 14» έφερε αυτήν πρόταση για ψηφοθηρικούς και κομματικούς λόγους.

Μάλιστα προσέθεσε τη δικαιολογία πως στους ναούς δεν υπάρχει κάποιος να ελέγχει την είσοδο όπως στα καταστήματα. Τόνισε ακόμη ότι υπάρχουν μικτοί χώροι για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους όπως τα σούπερ – μάρκετ.

Ακολουθεί την γραμμή Άδωνι ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός ακολουθώντας την γραμμή του Άδωνι Γεωργιάδη, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός πως δεν χρειάζεται τεστ για την είσοδο στις εκκλησίες από τους ανεμβολίαστους, είπε: «Θέλω να θυμίσω ότι εμείς κλείσαμε τις εκκλησίες. Δεν κάναμε Πάσχα. Ο κ. Τσίπρας αφού με κατηγόρησε ότι ευθύνομαι για όλα, έκανε μία πρόταση που αφορά το τεστ για την εκκλησία. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να ανάψει ένα κερί, δεν υπάρχει κανείς στην πόρτα για να τον ελέγξει. Είναι δύσκολο να εφαρμοστεί έλεγχος με τεστ στις εκκλησίες, καθώς είναι ένας ανοιχτός χώρος λατρείας».

Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της

Ερωτηθείς για τα περιστατικά αστυνομικής βίας – χωρίς να γίνει συγκεκριμένη αναφορά στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα – ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλυψε απόλυτα την αστυνομία και τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Μερικές φορές, νομίζω, ότι έχουμε θέμα νοοτροπίας. Διότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε με ποιον είμαστε. Είμαστε με το νοικοκυραίο ή είμαστε με τον διαρρήκτη; Είμαστε με τον Πρύτανη ο οποίος μπορεί να προπηλακίζεται ή είμαστε με τον τραμπούκο, ο οποίος θα πάει και θα τον κλειδώσει μέσα στο γραφείο του; Η Αστυνομία είναι η προέκταση του κράτους και η μόνη επιφορτισμένη με την άσκηση νόμιμης βίας. Μπορεί η Αστυνομία να κάνει καλύτερα τη δουλειά της; Προφανώς. Δείτε τις ανακοινώσεις του υπουργού, θεωρώ ότι κινούνται όλες απολύτως στη σωστή κατεύθυνση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter