Ο Μητσοτάκης καπηλεύεται για ακόμη μια φορά το πρόγραμμα προληπτικής μαστογραφίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μητσοτάκης καπηλεύεται για ακόμη μια φορά το πρόγραμμα προληπτικής μαστογραφίας του ΣΥΡΙΖΑ

Την έναρξη του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν εξετάσεις μαστού για 1,3 εκατομμύρια Ελληνίδες ηλικίας 50-69 ετών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο από την Παρασκευή οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για να εξεταστούν.

Παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση προβάλει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως δική της έμπνευση, η αλήθεια έρχεται να διαλύσει το γαλάζιο αφήγημα, αποδεικνύοντας πως η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι παρά ακόμη μια επικοινωνιακή προσπάθεια να πείσουν για την ανύπαρκτη ενσυναίσθησή τους ως προς τις ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες αλλά και ως προς την δημόσια και δωρεάν υγεία την οποία μανιωδώς αποπειρώνται να ιδιωτικοποιήσουν.

Είναι η τέταρτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποπειράται να προβάλει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως δική του πρωτοβουλία.

Αν εξετάσει κανείς εκτενέστερα το ζήτημα θα θυμηθεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα προληπτικής μαστογραφίας έχει υλοποιηθεί ήδη από το 2018 και μετά από σχετική κινητοποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόγραμμα του κυρίου Μητσοτάκη αφορά μάλιστα πολύ μικρότερο ηλικιακό φάσμα  από εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δύο λόγια η Κυβέρνηση όχι μόνο καπηλεύεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα Κοινωνικής Πολιτικής, αλλά περιορίζει των αριθμό των ωφελούμενων. Η τραγικότητα της πολιτικής του τοποθέτησης δεν περιορίζεται όμως μόνο στα παραπάνω, καθώς δεν είναι φορά που προσπαθεί να καπηλευθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter