O Μητσοτάκης καταργεί τις δωρεάν φοιτητικές εστίες και ετοιμάζει ΣΔΙΤ

O Μητσοτάκης καταργεί τις δωρεάν φοιτητικές εστίες και ετοιμάζει ΣΔΙΤ

Tο τέλος της δωρεάν φοιτητικής στέγασης και την υιοθέτηση της αγαπημένης στην κυβέρνηση μεθόδου των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και για τα ελληνικά πανεπιστήμια, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κλιμακώνοντας έτσι την κυβερνητική επίθεση στη Δωρεάν και δημόσια Παιδεία, και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση ειδικότερα.

Αναλυτικά, και σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας με «μια ομάδα από φοιτητές και νεαρούς εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας» σε συνάντηση που έγινε την Πέμπτη 19 Μαΐου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Να δούμε τα ζητήματα που αφορούν τη φοιτητική στέγη. Φαίνεται αδιανόητο αυτή τη στιγμή ότι υπάρχουν πανεπιστήμια τα οποία μπορεί να έχουν δυνατότητα κι έχουν χώρο, να μην έχουν βρει τρόπο, μέσω συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, να κατασκευάσουν φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική στέγη. Δεν λέω κατ’ ανάγκη να είναι δωρεάν, αλλά ξέρετε όσοι έχετε σπουδάσει εκτός Αθηνών, τι ενοίκια μπορούν να ζητάνε. Φαντάζομαι ότι θα υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση με ένα πολύ πιο χαμηλό ενοίκιο να μπορεί κανείς να έχει μία αξιοπρεπή φοιτητική στέγη εντός του χώρου του πανεπιστημίου».

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έμεινε εκεί και άφησε «υποσχέσεις» για σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών, διευκρινίζοντας πως «αυτές είναι μόνο κάποιες ιδέες τις οποίες αναπτύσσουμε αυτή την εποχή για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ ακανθώδες πρόβλημα της στέγης και της αύξησης του κόστους διαβίωσης συνολικά».

Η προαναγγελία Μητσοτάκη έρχεται στο περιθώριο της συγκρότησης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, μετά και το «πράσινο φως» που έδωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και ενώ τις προηγούμενες ημέρες η ακαδημαϊκή κοινότητα έγινε μάρτυρας ενός πραγματικού κρεσέντου καταστολής κατά των φοιτητών του ΑΠΘ.

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως: Πανηγυρίζει για πανεπιστημιακή αστυνομία-Τσιμουδιά για το κρεσέντο καταστολής στο ΑΠΘ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter