Ο Μητσοτάκης κήρυξε την προεκλογική περίοδο με τον Χρυσοχοΐδη

Ο Μητσοτάκης κήρυξε την προεκλογική περίοδο με τον Χρυσοχοΐδη

Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου κήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Πέμπτης, που εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία και διπλής ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με την Νέα Δημοκρατία να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών.

Το τελευταίο διάστημα, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος και οι σχετικές παραπολιτικές στήλες βρίθουν «πληροφοριών» για εκλεκτούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επερχόμενες εκλογές, «όποτε και εάν αυτές γίνουν». Ωστόσο, το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός και το κόμμα του αποφάσισαν να προχωρήσουν στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας για τις εθνικές εκλογές, παρά τις συνεχείς διαψεύσεις περί πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της, «ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε το απόγευμα της Πέμπτης συνάντηση με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα και έγινε συζήτηση για όλο το φάσμα των πρόσφατων εξελίξεων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθήνας στις εθνικές εκλογές».

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά τις προηγούμενες διαψεύσεις διά στόματος υπουργών αλλά και φιλοκυβερνητικού Τύπου, τα τελευταία 24ωρα έχουν επανέλθει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, με πληροφορίες να τις τοποθετούν ακόμα και πριν το καλοκαίρι.

Η εξέλιξη της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Χρυσοχοΐδη ρίχνει ακόμα περισσότερο νερό στο μύλο των σεναρίων περί πρόωρων εκλογών, ενώ επιχειρείται έτσι να δοθεί απάντηση στην αιμορραγία της Νέας Δημοκρατίας προς το Κίνημα Αλλαγής. Άλλωστε, εδώ και καιρό έχουν γίνει αποδέκτες στο Μέγαρο Μαξίμου μετρήσεων που δείχνουν ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που εγκαταλείπουν το κόμμα για αυτό του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ό,τι και αν συνιστά η παρούσα εξέλιξη, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει πως την ώρα που η κρίση στην Ουκρανία βαθαίνει, όπως και η εμπλοκή της χώρας, ο πρωθυπουργός σπεύδει να διαφημίσει την πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για τις εκλογές, αποκαλύπτοντας πως το μυαλό και οι σχεδιασμοί του είναι κάθε άλλο παρά επικεντρωμένοι στο συμφέρον της χώρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter