Ο Μητσοτάκης κρύβει ότι η Πολιτική Προστασία ξεκινάει πολύ πριν το 112

Ο Μητσοτάκης κρύβει ότι η Πολιτική Προστασία ξεκινάει πολύ πριν το 112
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI

Θεατής στις καταστροφές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τα «ακραία φαινόμενα». Ακραία ζέστη, ακραία βροχή, ακραίος πόλεμος που προξενεί ακραία ακρίβεια και ακραία τα πάντα όλα. Στη μέση ο ίδιος να λέει κοινοτοπίες.

«Αντιμετωπίζουμε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο που εστιάζεται αυτή τη στιγμή στη Μαγνησία, συγκεκριμένα στον Βόλο, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Κάνω έκκληση στους πολίτες να υπακούουν τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας» είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ανάρτησε μετά στο Twitter.

H Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα αρχίζει και τελειώνει στο 112. Πανδημία; Ολοι μέσα. Πυρκαγιά; Ολοι έξω, εκκενώστε. Πλημμύρα: Ολοι μέσα. Εντάξει, στο τελευταίο αστόχησαν λίγο. Ενώ οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει για τη θεομηνία, η εντολή «όλοι μέσα» στον Βόλο δόθηκε στις 11 το πρωί αντί για τις 7:00 και οι πολίτες είχαν βγει να πάνε στις δουλειές τους.

Ομως η Πολιτική Προστασία δεν είναι τσοπάνης να μετακινεί τον πληθυσμό μέσα, έξω, πάνω και κάτω. Ο πρωθυπουργός που κάνει «έκκληση στους πολίτες» ζητάει το τελευταίο μιας μεγάλης λίστας, ενώ έχει αγνοήσει όλα τα προαπαιτούμενα της Πολιτικής Προστασίας.

Θέλεις να αντιμετωπίσεις πανδημία; Παίρνεις υγιειονομικούς, ανοίγεις ΜΕΘ, παρακολουθείς επιδημιολογικά τον πληθυσμό. Ο Μητσοτάκης δεν πήρε υγιειονομικούς, άνοιξε ΜΕΘ που δεν είχαν προσωπικό και ανοιγόκλεινε τα πάντα χωρίς σχέδιο. Στο τέλος κατάφερε να είμαστε η 13η χειρότερη χώρα του πλανήτη σε αναλογία θανάτων από Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκων. Σε πολύ χειρότερη θέση από τη Σουηδία π.χ. που δεν έκλεισε τους πολίτες της ούτε μία μέρα μέσα.

Εχεις πυρκαγιές; Πριν φτάσεις στις εκκενώσεις με το 112, έχεις ανοίξει αντιπυρικές ζώνες, έχεις καθαρίσει δάση, έχεις εικόνα πυροανίχνευσης με πυροφυλάκια, drones ή κάμερες, έχεις προσλάβει πυροσβέστες και δεν αφήνεις να λείπουν 4000 από το οργανόγραμμα του Πυροσβεστικού Σώματος, που ο ίδιος έχεις εγκρίνει.

Ερχονται ακραίες καταιγίδες; Πριν αρχίσεις το παραμύθι περί ατομικής ευθύνης, έχεις φροντίσει να υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα, να είναι καθαρά τα φρεάτια και -κάτι που ξεχνάμε συχνά- να μην είναι μπαζωμένα ποτάμια και χείμαρροι επειδή ο κάθε δήμαρχος θέλει ένα πάρκινγκ πάνω στο ρέμα για να μαζέψει ψήφους ή επειδή ο κουμπάρος του μπατζανάκη του ντόπιου κομματάρχη αποφάσισε να χτίσει αυθαίρετο και «ξέρεις ποιος είμαι γω ρε…»

Αν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, το 112 δεν θα χτυπάει τόσο συχνά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter