Ο Μητσοτάκης, ο «χομπίστας» Έλγιν και το διαμάντι του στέμματος

Ο Μητσοτάκης, ο «χομπίστας» Έλγιν και το διαμάντι του στέμματος

Έβαλε τα καλά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, πήρε μαζί του κι όλη την οικογένεια, κρέμασε κι η Μαρέβα στο λαιμό της  κάτι από την προσωπική συλλογή της πεθεράς της και πήγαν να μιλήσουν στο αμερικανικό Κογκρέσο για να μας κάνουν ρεζίλι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα πολλά που είπε και στα ακόμα περισσότερα που παρέλειψε να αναφέρει έπεσε σε ένα τεράστιο ιστορικό φάουλ. Εξίσωσε την έξοδο του Μεσολογγίου με τη Μαριούπολη και τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, προκαλώντας τον δικαιολογημένο θυμό του κόσμου.

Είπε κι άλλα ο Μητσοτάκης που όχι μόνο τον εκθέτουν, αλλά τον καθιστούν ανιστόρητο και επικίνδυνο. Χαρακτήρισε τον Λόρδο Έλγιν ως… «χομπίστα» που ρέμβαζε κοιτώντας τα αρχαία μας λίγο πριν τα κλέψει για να ικανοποιήσει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες…

Στην προσπάθεια του να γίνει αρεστός στους φίλους του Αμερικάνους χαρακτήρισε τη βάση της Σούδας «διαμάντι του στέμματος» θυμίζοντας τους Άγγλους κι όσα έλεγαν για την Ινδία.

Ο χρόνος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πολιτική ζωή της χώρας έχει τελειώσει εδώ και πολύ καιρό και πλέον η απομάκρυνση του αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα και υποχρέωση κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου.

Αποσπάσματα από την ομιλία του

«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία, θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο»

«Πηγαίνω στο μνημείο Λίνκολν και μου θυμίζει σαν να περιδιαβαίνω και να περπατώ στον Παρθενώνα, πριν ο λόρδος Έλγιν παρέμβει εκεί για τα δικά του καλλιτεχνικά χόμπι»

«Και αυτή η νέα συνεργασία δεν εκδηλώνεται μόνο στη ναυτική βάση στον κόλπο της Σούδας, στην Κρήτη, την οποία ελπίζω να έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε. Έχει περιγραφεί από πολλούς ως το “διαμάντι του στέμματος” της εξαιρετικής στρατιωτικής μας σχέσης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter