Ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει που έκοψε τους νέους από τα Πανεπιστήμια

Ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει που έκοψε τους νέους από τα Πανεπιστήμια
Από το σκίτσο του SAKUI για το Documento

Είναι απίστευτη η αβάσταχτη ελαφρότητα του πρωθυπουργού και η προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών και των νέων.

Ο «ιδεολόγος» του ότι ένας νέος από το Περιστέρι θα γίνει ψυκτικός (αυτό βέβαια δεν είναι ιδεολογία, είναι απλή καιροσκοπία και ιδιοτέλεια), υποστηρικτής μιας ταξικής Παιδείας προς διαιώνιση και ενίσχυση των ανισοτήτων έρχεται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα να δώσει συγχαρητήρια στους νέους που (θεωρητικά) επέλεξαν δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτησης για τις σπουδές τους καθώς ο φετινός αριθμός σε σύγκριση με το 2020 διπλασιάστηκε.

Μα πώς να μην τα επιλέξουν αφού ο ίδιος μαζί με τη Νίκη Κεραμέως έκοψαν τους υποψήφιους από τα Πανεπιστήμια για να τους σπρώξουν σε ΙΕΚ και ιδιωτικά κολέγια προσφέροντας ζεστό χρήμα στους ιδιώτες και εργάτες, όχι όμως αναγκαστικά και μόρφωση;

Ποιον κοροϊδεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ποιον προσπαθεί να παραπληροφορήσει όταν θεωρεί τις σπουδές μόνον ως σκαλοπάτι μισθού και όχι ως ολοκλήρωση και γνώση;

Γράφει ο νεοφιλελεύθερος, λάτρης των ιδιωτικοποιήσεων και του κέρδους, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Διπλάσιος, εφέτος, σε σύγκριση με το 2020, ο αριθμός των νέων 18 έως 20 ετών, που επέλεξαν να εγγραφούν στα δημόσια ΙΕΚ. Οι απόφοιτοι Λυκείου αντιλαμβάνονται, πλέον, τη σημασία της επαγγελματικής κατάρτισης και εμπιστεύονται τις σύγχρονες ειδικότητες των δημόσιων Ινστιτούτων: από σχεδιαστές ιστοσελίδων και τεχνικούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι εξειδικευμένους διασώστες. Αποκτούν, έτσι, γνώσεις που οδηγούν σε σίγουρα επαγγέλματα. Και δικαιώνουν την επιλογή της Πολιτείας να ενισχύσει την επαγγελματική εκπαίδευση που απαιτεί η εποχή μας.

Η νεολαία μας παίρνει την υπόθεση του μέλλοντος στα χέρια της. Μπράβο της!»

Όχι κύριε πρωθυπουργέ της αλαζονείας, της παραπληροφόρησης και των fake news.

Η απλή αλήθεια είναι πως δεν δώσατε καμία εναλλακτική λύση στους νέους. Και τα μεν παιδιά από εύπορες οικογένειες που δεν κατόρθωσαν ή δεν θέλησαν να πάνε στα δημόσια πανεπιστήμια πήγαν στα ακριβά ιδιωτικά κολέγια (και όχι ιδιαίτερα αξιόλογα), τα δε παιδιά από οικογένειες χωρίς οικονομική επιφάνεια, οδηγήθηκαν αναγκαστικά στα ΙΕΚ.

Δεν ήταν ως επί το πλείστον επιλογή τους.

Εσείς τα εξαναγκάσατε ως Λουδοβίκος παρέα με την κάθε Αντουανέτα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter