Ο Μητσοτάκης που «μετρούσε» τους νεκρούς της γρίπης, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για υγειονομικό σαμποτάζ

Ο Μητσοτάκης που «μετρούσε» τους νεκρούς της γρίπης, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για υγειονομικό σαμποτάζ

«Υγειονομικό σαμποτάζ» χαρακτήρισε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης «μετρούσε» τους νεκρούς της γρίπης. Παρά τη σοβαρή κατηγορία που εξακόντισε, κατάφερε ταυτόχρονα να επικροτήσει την επικείμενη υπερψήφιση της τροπολογίας για το πιστοποιητικό Covid-19 από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας το ερώτημα πώς γίνεται ο… σαμποτέρ να στηρίζει τις πρωτοβουλίες αυτού που σαμποτάρει.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «τυφλές καταγγελίες με ψευδή στοιχεία», κάνοντας λόγο για «υγειονομικό σαμποτάζ». Αναφέρθηκε στο «ρίσκο των διαδηλώσεων όταν ο ιός επέλαυνε», στην «υποτίμηση του εμβολίου» και στα σχόλια του Αλ. Τσίπρα περί «εμβόλιου ελπίδας». «Ηχούν ακόμα τα λόγια που ήθελαν άπιαστο όνειρο τους 25.000 εμβολιασμούς ενώ γίνονται 100.000 κάθε μέρα» σχολίασε και υπενθύμισε τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το «ξεστοκάρισμα εμβολίων». Μίλησε δε για τον χλευασμό των self – test που «λειτούργησαν άψογα», παραβλέποντας ότι από τις 19/6 αυτά δεν θα διανέμονται πια στα φαρμακεία.

Επίσης, έκανε λόγο για «διασπορά φημών για μη εγκεκριμένες θεραπείες που δήθεν δεν παρέχει η κυβέρνηση» και αποκάλεσε «παρατηρητή από την κερκίδα» τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με την «αντιπολίτευση για την πανδημία γίνεται αντιπολίτευση για την χώρα». Ωστόσο, αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης επαίνεσε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με την υπερψήφιση του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid-19, κάνοντας λόγο για ενωτική ψήφο που αφορά τις επιτυχίες και τις δυνατότητες της χώρας. Μάλιστα, σημείωσε πως πρόκειται για «αισιόδοξο σύνθημα για μια καινούρια και δυναμική πορεία της πατρίδας μας». 

Με δική τους πρωτοβουλία το… Ταμείο Ανάκαμψης

Προσπαθώντας να αντιστρέψει την πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός παρουσίασε ως προσωπικές του επιτυχίες σειρά πρωτοβουλιών που αφορούν την πανδημία, οι οποίες είτε ήταν πλήρως αποτυχημένες είτε δεν του ανήκουν. Συγκεκριμένα, μίλησε για τα αμφιλεγόμενα self – test, τα οποία πρώτη η Αυστρία είχε υιοθετήσει. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον αλγόριθμο EVA, ο οποίος αντί να υψώσει τείχος κατά του κορονοϊού, ευθύνεται για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να περιγράψει το Ταμείο Ανάκαμψης ως απόρροια δικού του εγχειρήματος! «Εμείς, μαζί με άλλες 7 χώρες, πρώτοι και πρώτες θέσαμε μαζί την ανάγκη να υπάρχει μία μεγάλη ευρωπαϊκή οικονομική αντίδραση στην ύφεση που προκάλεσε ο κορονοϊός» είπε και πρόσθεσε με… μετριοφροσύνη πως αποτέλεσμα αυτού ήταν το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Κοινωνικός αυτοματισμός και για τον εμβολιασμό;

Ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα ζητήσει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής σε σχέση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και όσων εργάζονται σε οίκους ευγηρίας, ενώ επιστράτευσε εμμέσως τον κοινωνικό αυτοματισμό σε σχέση με όσους εκφράζουν αμφιβολίες έναντι των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η κοινωνία θα δώσει τις απαντήσεις της σε σχέση με τις διευκολύνσεις που θα έχουν όσοι είναι εμβολιασμένοι, αφού «ουδείς θα μπορεί να απαγορεύσει σε κάποιον επιχειρηματία της εστίασης να πει το Φθινόπωρο ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter