Ο Μητσοτάκης πουλάει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς λίγο πριν τις Ευρωεκλογές

Ο Μητσοτάκης πουλάει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς λίγο πριν τις Ευρωεκλογές

Την ώρα που ένας Έλληνας αυτοκτονούσε γιατί δεν έβρισκε το φάρμακο για χημειοθεραπεία, την ίδια ώρα που ο υπουργός Υγείας πανηγύριζε που μετέτρεψε τα νοσοκομεία σε ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία, την ώρα που παντού υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις, επιστρατεύτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να μιλήσει για την πραγματοποίηση του οράματός του για το «νέο ΕΣΥ».

Μόλις χθες μάλιστα, ο Άδωνης Γεωργιάδης μας είχε παραπέμψει στις Ασφαλιστικές λέγοντας πως θα βγάλουν προγράμματα για να καλύψουν και τα απογευματινά χειρουργεία.

Αλλά, ναι, είναι αυτό που νομίζετε!

Πληρώνουμε μια ζωή κρατήσεις, πληρώνουμε συνέχεια φόρους, άμεσους και έμμεσους, οι μισθοί είναι στα τάρταρα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας διαφημίζει ότι ονειρεύεται ένα ΕΣΥ που θα πληρώνουμε επιπλέον, που θα καλύπτεται με τα επιπλέον δικά μας χρήματα.

Και όλα αυτά όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός μοιράζει δεκάδες δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις και προαναγγέλλει αγορές μαχητικών αεροσκαφών, φρεγατών και δεν συμμαζεύεται αξίας πολλαπλάσιας των δεκάδων δισεκατομμυρίων.

Και παράλληλα ο πρωθυπουργός του 41% μας διαφημίζει –λέει- μια «δρομολογούμενη» αναβάθμιση 80 νοσοκομειακών μονάδων και 156 Κέντρων Υγείας με προϋπολογισμό άνω των 400 εκατομμυρίων.

Μα πόσα καθρεφτάκια θέλουν να μοιράσουν στους ιθαγενείς; Να μας πουν πως θα αναβαθμίσουν 236 σημαντικές εγκαταστάσεις Υγείας με κάτι παραπάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ στο καθένα (μέσο όρο);

Είναι τόσο αστείο, αν σκεφτείς το μεγάλο κόστος όχι της ανακαίνισης, αλλά ακόμα και του σέρβις μηχανημάτων…

Μέσα στο άγχος της αποκάλυψης της πραγματικής πολιτικής τους γίνονται ακόμα πιο γραφικοί όταν προσπαθούν να «χρυσώσουν» το χάπι, αλλά αποκαλύπτονται καθημερινά μέσα από την πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι Έλληνες.

Μέσα στο άγχος της πραγματικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει λόγια στον αέρα για κάποια 36 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μα όλοι ξέρουν πως όλα αυτά τα χρήματα έχουν αποδέκτες τους ημετέρους…

Δεν ξέχασε όμως από το Aντικαρκινικό να μας θυμίσει την αιτία του άγχους του…

«Και το λέω αυτό διότι βρισκόμαστε τρεις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές και προφανώς το βασικό ζητούμενο και σε αυτή την κάλπη η οποία έρχεται είναι ποια θα είναι εκείνη η πολιτική δύναμη η οποία θα μπορεί να διεκδικεί προς όφελος των Ελλήνων πολιτών αυτά που τους αξίζουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Σχεδόν πέντε χρόνια στην εξουσία έχουν διαλύσει το ήδη διαλυμένο κράτος από τα μνημόνια και τον κορονοϊό. Έχουν οδηγήσει τεράστια ποσά σε ημετέρους, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και τράπεζες… Οι τελευταίες έχουν πραγματοποιήσει τεράστια κέρδη παραβιάζοντας κάθε ηθική στο θέμα των επιτοκίων. Εμείς τις έχουμε πληρώσει!

Και αν περιμένεις ουσιαστική αύξηση μισθών, μάλλον απατάσαι! Θα φέρουν μετανάστες σε «γκρουπ» για να εξασφαλίσουν χαμηλούς μισθούς και υπερκέρδη.

Έχουν ξεπουλήσει και ξεπουλάνε Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη και ότι μπορεί να βοηθήσει στη συσσώρευση του πλούτου στους λίγους και δικούς τους…

Ακόμα και τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων «έφυγαν» από το υπουργείο Εσωτερικών και αν δεν υπήρξε η κατακραυγή θα συνέχιζαν να λένε ότι τα μάζεψε ένα-ένα η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, «εκλεκτή» του Μητσοτάκη…

Εσύ τώρα περίμενε τα ψιχία από μια αύξηση σε έναν μισθό πείνας που δεν καλύπτει ούτε καν τον πληθωρισμό ενός μήνα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter