Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρυφτεί για να μην φωτογραφηθεί με τον Ζόραν Ζάεφ

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρυφτεί για να μην φωτογραφηθεί με τον Ζόραν Ζάεφ
Φωτογραφία αρχείου

Ένα πολύ σημαντικό έργο υπεγράφη σήμερα και αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου που θα συνδέει τα συστήματα της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας ενισχύοντας τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας ως κόμβου για τον εφοδιασμό της περιοχής με φυσικό αέριο.

Πρόκειται για σημαντικότατο έργο όπου η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα που υπέγραψε τη συμφωνία με τον υπουργό Οικονομίας της Βόρειας Μακεδονίας, Kreshnik Bekteshi παρουσία του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt και της διευθύνουσας συμβούλου του ΔΕΣΦΑ Maria Rita Galli.

Όσο κι αν ψάχνει όμως κανείς τις φωτογραφίες δεν μπορεί να βρει ανάμεσά τους τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έλαμψε διά της απουσίας του από μια τόσο σημαντική υπογραφή.

Μπορεί να πηγαίνει για ποδηλατάδα και motocross στην Πάρνηθα ή να δεσμεύει σκάφος του Λιμενικού για να πάει στην Αντίπαρο να συναντήσει μεγιστάνες για  ένα δείπνο και μια ιδιωτική συνάντηση, αλλά απουσιάζει παντελώς και μάλιστα για δεύτερη φορά από μια κρατική «υποχρέωση» δεδομένης μάλιστα και της σημασίας της.

Μπορεί επίσης άνετα να εγκαινιάζει Κέντρα Υγείας που έχουν φτιαχτεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και να τρέχει να φωτογραφηθεί…

Είναι η δεύτερη φορά σε ελάχιστο χρόνο, αφού πρόσφατα απουσίασε και από το Forum των Πρεσπών όπου ωστόσο συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας.

Δέσμιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης της ακροδεξιάς πτέρυγας και ενώ δεν διαφωνεί καθόλου με τη Συμφωνία των Πρεσπών (ουδείς εκ της οικογενείας) αποφεύγει οποιαδήποτε παρουσία του που θα μπορούσε να του δημιουργήσει πρόβλημα ψήφων ακροδεξιών ή «μακεδονομάχων»…

Εξάλλου όλοι θυμούνται το tweet του με τη συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ όπου ακόμα ψάχνουμε ποιανού κράτους πρωθυπουργός είναι…

Κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απουσία του πρωθυπουργού, ούτε το πρόγραμμά του το οποίο όπως μάθαμε δεν ήταν βεβαρημένο.

Δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυσιάζει τα κρατικά και τα εθνικά συμφέροντα στα κομματικά του παιχνίδια και τα βαρίδια…

Εξάλλου, σε ένα θα συμφωνήσουμε: Είναι πιο απολαυστικό ένα δείπνο με το διεθνές jet set του πλούτου στην αρχαιολογικής σημασίας νησίδα Δεσποτικό της Αντιπάρου από το να τρέχει με γραβάτα στις θεσμικές του υποχρεώσεις που αναβαθμίζουν τη χώρα αλλά όχι τον εαυτό του!

Υστερόγραφο: Όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί, αναγκαστικά ορισμένες φωτογραφίες θα βγάλει… Ίσως μια λύση είναι να κοιτάει από την άλλη μεριά…

Διαβάστε επίσης: Θεσμική απρέπεια Μητσοτάκη – Εξαφάνισε τη συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter