Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα του Άδωνη για τις 180 έδρες (Video)

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα του Άδωνη για τις 180 έδρες (Video)

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα της μετεκλογικής αλαζονείας που ξεχειλίζει στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και ειδικά τον Άδωνη Γεωργιάδη προσπάθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας μια αναδίπλωση σε σχέση με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφορικά με την επίτευξη του στόχου των 180 εδρών μετά τις εκλογές προκειμένου «να αλλάξουμε μόνοι μας το Σύνταγμα».

«Ήταν λάθος αυτές οι δηλώσεις. Νομίζω διορθώθηκαν και στην πορεία.Δεν αποτυπώνουν σε καμία περίπτωση τη δική μου φιλοσοφία» είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνέντευξής του στον Αlpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, φωτογραφίζοντας τον ακροδεξιό υπουργό, ο οποίος μία ημέρα μετά τις εκλογές δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Ασφαλώς στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, βλέπουμε όλοι μας τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Ένας διακηρυγμένος στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αλλαγή του Συντάγματος. Να πούμε στον κόσμο ότι τώρα το στοίχημα στις δεύτερες εκλογές δεν είναι η Νέα Δημοκρατία να είναι κυβέρνηση αλλά να πάρουμε 180 έδρες μόνοι μας και να πάμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα».

«Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρει η ΝΔ 180 έδρες στις επόμενες εκλογές, ειδικά αν μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή. Το σημαντικότερο είναι ότι το Σύγματα απαιτεί 180 βουλευτές, είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη Βουλή, ακριβώς γιατί απαιτεί από εμάς να αναζήσουμε ευρύτερες συναινέσεις για να αλλάξουμε τον καταστατικό χάρτη της χώρας. Και αυτό θα το επιδιώξω. Αλλά αν θέλουμε να κάνουμε μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να βρούμε συγκλίσεις, δεν γίνεται αλλιώς» συνέχισε ο ίδιος και έστειλε παράλληλα μήνυμα στο εσωτερικό της Ν.Δ. πως για αξιοποίηση στο υπουργικό σχήμα θα μετρήσει η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου λέγοντας: «Αν νομίζουν κάποια στελέχη μας ότι έβγαλαν την υποχρέωση με τον σταυρό και τώρα μπορούν να περιμένουν, θα απογοητευτούν. Έχω την απαίτηση να τρέξουν όπως έτρεξαν και για τους εαυτούς τους, είπε και ξεκαθάρισε πως «πιο πολύ θα μετρήσει το τι έκαναν σε αυτές τις εκλογές, απ’ τη σειρά εκλογής που είχαν στις προηγούμενες».

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter