Μητσοτάκης: «Φιέστα της υποκρισίας» στην Ηλεία

Μητσοτάκης: «Φιέστα της υποκρισίας» στην Ηλεία

Τον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Πύργου – Πάτρας με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την αύξηση στην τιμή της ενέργειας και τον πληθωρισμό (!) συσχέτισε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην «φιέστα της υποκρισίας», που στήθηκε από την Νέα Δημοκρατία σε εργοτάξιο της Αμαλιάδας Ηλείας, προκειμένου να εγκαινιαστεί η έναρξη των εργασιών της κατασκευής του δρόμου.

«Ξέρω ότι η χώρα αντιμετωπίζει σήμερα μεγάλες δυσκολίες ως αποτέλεσμα διεθνούς κρίσης, της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, και έχει οδηγήσει σε πληθωριστικές τάσεις σε όλο τον κόσμο. Στην αύξηση των τιμών ενέργειας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία κάποια στιγμή θα τελειώσει. Ο δρόμος αυτός θα μείνει. Το είπαμε και το κάνουμε πράξη», υπογράμμισε. αφήνοντας … άναυδους ακόμη και τους νεοδημοκράτες που παρευρίσκονταν στην «φιέστα».

Ο κ Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως έως τα μέσα του 2025 και τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Το νερό έχει μπει πια στο αυλάκι. Θα υπάρχει η στενή παρακολούθηση του υπουργείου και περιφέρειας, ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγραμματα. Θα υπάρχει ένας υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει την Πάτρα με τον Πύργο και θα υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας ο δρόμος αυτός σε σύγχρονη μορφή να φτάσει μέχρι την Ολυμπία. Ένας τόπος μοναδικός, τόσο ταυτισμένος με την ιστορία ολόκληρης της πατρίδας μας. Αξίζει να έχει την πρόσβαση που του αναλογεί. Και αυτό το έργο θα γίνει πραγματικότητα από αυτή την κυβέρνηση».

«Όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για το “Πάτρα- Πύργος”» – αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός .

Στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Καλαματιανός , ανάρτησε βίντεο από το εργοτάξιο στην Αμαλιάδα (Γεράκι), από το οποίο αποδεικνύεται ότι τα έργα για την κατασκευή του δρόμου είχαν ξεκινήσει και προχωρούσαν κανονικά.

«Σε αυτό το εργοτάξιο στο Γεράκι Αμαλιάδας θα πάει ο κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός κ. Καραμανλής να κάνουν εγκαίνια; Αλήθεια θα πάνε σε αυτό το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου, που μεγάλο μέρος της εργολαβίας έχει ήδη κατασκευαστεί; Όλα αυτά που βλέπουν είναι λόγια, σχέδια, μακέτες, fake έργα και μουσαμάδες; Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια:» – αναφέρει ο κ. Καλαματιανός και καταγγέλλει :

• Το έργο, με απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, «κόπηκε» το 2013 από την κατασκευή του συνολικού αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα.

• Το 2014 ανακοίνωσαν έναν διαγωνισμό χωρίς εγκεκριμένη χρηματοδότηση και με λανθασμένες μελέτες.

• Το 2018, μετά από προσπάθειες και νέους φακέλους, εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε το έργο από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

• Το 2019 ξεκίνησε να κατασκευάζεται.

• Σύμφωνα με τις υπογεγραμμένες συμβάσεις, θα ολοκληρωνόταν το 2023, χωρίς διόδια.

• Η κυβέρνηση της ΝΔ υπονόμευσε και τελικά ακύρωσε τις εργολαβίες που το κατασκεύαζαν.

Έρχονται σήμερα οι κυβερνώντες:

• με σχεδόν 3 χρόνια καθυστέρηση,

• με επιπλέον κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που θα τα πληρώσουν οι πολίτες για διόδια, αποζημιώσεις σε εργολάβους κ.α. και κάνουν, χωρίς διαγωνισμό, απευθείας ανάθεση, στους εργολάβους, που ζήτησαν και πέτυχαν την απένταξή του το 2013.

Όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να πείσουν κανέναν.Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες και τις γνωρίζουν οι πολίτες.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter