Ο Μητσοτάκης στην κυβέρνηση, ο ΛΑΟΣ στην εξουσία

Ο Μητσοτάκης στην κυβέρνηση, ο ΛΑΟΣ στην εξουσία

Ολο και δεξιότερα στρέφει την κυβέρνησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο τελευταίος των βουλευτών του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέργ που είχαν προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία υπουργοποιήθηκε και αυτός, με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του που ανακοίνωσε υτην Τρίτη το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μετά λοιπόν τον Μάκη Βορίδη και τον Αδωνη Γεωργιάδη, υπουργοί Εσωτερικών και Ανάπτυξης αντίστοιχα, και ο Θάνος Πλεύρης αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο και μάλιστα αυτό της Υγείας.

Η ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε με την υπουργοποίηση και των τριών παιδιών του Καρατζαφέρη και είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Καθημερινής σε νεκρό χρόνο, στις 14 Οκτωβρίου 2007 που ανέφερε για τους νεοεκλεγέντες τότε βουλευτές με το ΛΑΟΣ: «Τέσσερα αγκάθια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ θα κληθεί σύντομα να διαχειριστεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Η ακροδεξιά δράση και το νεοφασιστικό παρελθόν (και παρόν) νεοεκλεγέντων βουλευτών αναμένεται ότι σύντομα θα προσδώσει φαιό χρώμα στον ΛΑΟΣ και αυτό δεν είναι βέβαιο ότι θα ξεπεραστεί χωρίς τριγμούς από το πρωτοεισελθέν στη Βουλή κόμμα. Οι Μάκης Βορίδης, Κυριάκος Βελόπουλος, Θάνος Πλεύρης και Αδωνις Γεωργιάδης έχουνν ήδη ενοχλήσει του «παλαιούς» του ΛΑΟΣ αφού η εκλογική τους επιτυχία σημαζεύτηκε από την αποτυχία πρωτοκλασάτων στελεχών του κ. Καρατζαφέρη. Ηδη οι εμφανίσεις τους σε τηλεοπτικές εκπομπές προβληματίζουν τον αρχηγό του ΛΑΟΣ, ο οποίος φοβάται ότι οι ακροδεξιές κορώνες και ιδίως το ακροδεξιό παρελθόν τους μπορούν εύκολα να αποδομήσουν την εικόνα ενός «αριστεροδέξιου» κόμματος, την οποία προωθεί ο αρχηγός τους».

Αυτά από την Καθημερινή το 2007. Σήμερα φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις ακροδεξιές ιδέες που πρεσβεύουν οι τρεις υπουργοί πλέον της κυβέρνησής του. Ειδικά για τον Θάνο Πλεύρη φαίνεται ότι ήθελε να τον επιβραβεύεσει επίσης και για τον τρόπο που χειρίστηκε την Προανακριτική Επιτροπή για το ερώτημα της παραπομπής του Νίκου Παππά σε Ειδικό Δικαστήριο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter