Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε το Κυπριακό μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε το Κυπριακό μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Αυτό που δεν είπαν ούτε οι πηγές του Μαξίμου ούτε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν «θυμήθηκε» να το πει αργότερα ο πρωθυπουργός μιλώντας σε ομογενείς στη Νέα Υόρκη, αφού πρώτα είχε δεχτεί κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε δηλαδή ότι στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο έθεσε την πάγια εθνική θέση ότι η λύση του Κυπριακού, θα πρέπει να σέβεται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ότι οποιαδήποτε λύση εκτός αυτών των παραμέτρων, οποιαδήποτε ιδέα ή οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών είναι μη αποδεκτή.

Το είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο σε χαιρετισμό, που απηύθυνε σε γεύμα με μέλη της ελληνικής κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, στην οικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη.

Αναφορικά με τις καταστροφές, που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel», ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα ανακάμψουμε από αυτή τη φυσική καταστροφή, με κάποια βοήθεια από τους Ευρωπαίους φίλους μας αλλά και από τους Έλληνες, από το εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό. Δεν θα ξαναχτίσουμε απλώς ό,τι καταστράφηκε από τα νερά, αλλά θα διασφαλίσουμε ότι θα το ξαναχτίσουμε καλύτερο, γιατί αυτό που βιώσαμε αυτό το καλοκαίρι ήταν η πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης, που μάς επηρεάζει όλους».

Η κλιματική κρίση είναι μόνιμη επωδός μετά από κάθε καταστροφή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και φυσικά ο ίδιος καμία ευθύνη δεν φέρει ούτε για τις πυρκαγιές ρεκόρ του καλοκαιριού ούτε για τις πλημμύρες όπου το κράτος ήταν απών στην πρόληψη και με μεγάλη καθυστέρηση εμφανίστηκε μετά τις τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία.

Δεν είπε βέβαια ότι κανείς δεν ξέρει πότε θα ξανανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Αθήνα με τη Βόρεια Ελλάδα και πότε θα δοθούν οι αποζημειώσεις που υποσχέθηκε για τους πληγέντες.

Θριαμβολόγησε για την επενδυτική βαθμίδα και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είναι ίσως το τελευταίο βήμα σε αυτή τη μακρά και επίπονη διαδικασία ώστε να αφήσουμε πίσω μας μια πολύ επώδυνη δεκαετία. Η οικονομία πράγματι τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Αναπτυσσόμαστε με πολύ υψηλότερους ρυθμούς από την υπόλοιπη ευρωζώνη. Όχι μόνο δεν θα υπάρξει ύφεση στην Ελλάδα, αλλά πιστεύουμε ότι θα αναπτυχθούμε περισσότερο από 2% φέτος».

Ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές μετά τον νόμο που διασφαλίζει την άρση εμποδίων για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Αν είστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους μπορείτε να ψηφίζετε από εδώ ή από όπου κι αν βρίσκεστε στις επόμενες εκλογές. Οι επόμενες εκλογές είναι οι ευρωεκλογές και αυτή νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία, είναι μια εθνική επιτυχία, καταφέραμε και αφαιρέσαμε όλα τα εμπόδια τα οποία είχε ο προηγούμενος νόμος. Νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει μια πολύ πιο ενεργή συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού, της ομογένειας, της ομογένειας των Ηνωμένων Πολιτειών, στα κοινά της πατρίδας μας. Μόνο καλό θα κάνει αυτή η πιο μεγάλη, η πιο συστηματική συμμετοχή στα κοινά και χαίρομαι ιδιαίτερα που καταφέραμε και πείσαμε και τα άλλα κόμματα ότι πρέπει να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Η αλήθεια, όπως και η Κύπρος, «κείται μακράν»

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι απαράδεκτο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν στήριξε την Κυπριακή Δημοκρατία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter