Ο Μητσοτάκης «θυσιάζει» τον νεοφιλελευθερισμό στην ακροδεξιά της ΝΔ…

Ο Μητσοτάκης «θυσιάζει» τον νεοφιλελευθερισμό στην ακροδεξιά της ΝΔ…

Θυσίες στο βωμό της ακροδεξιάς κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθώντας να έχει τα δυο πόδια σε δυο βάρκες…

Αυτό που οι νεοφιλελεύθεροι θέλουν να πιστεύουμε πως ξέρουν περισσότερα για την αγορά και για τη δημιουργία χρήματος.

Βέβαια πάντα εννοούν τη δημιουργία χρήματος στα σεντούκια ορισμένων και το άρμεγμα του κράτους και των τραπεζών, αλλά αυτό είναι άλλη παράμετρος.

Ο λόγος για τις επενδύσεις που αναμένονται να γίνουν και από τις δύο πλευρές –κυρίως από την Ελλάδα- στη χώρα που όνομα έχει και όνομα δεν ακούμε.

Μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις αναμένουν την ψήφιση των μνημονίων από τη Βουλή ώστε να ξεκινήσουν οι μεγάλες επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία.

Μεγάλες και για τις ίδιες τις ελληνικές επιχειρήσεις, για την εθνική οικονομία αλλά και για τη γειτονική χώρα που τις αναμένει πως και πως.

Αλλά… φευ!

Με τις στολές των μακεδονομάχων δεν μπορείς να κάνεις τέτοια πολιτική. Και έτσι ο αρχιερέας της υποτιθέμενης επιχειρηματικότητας, ο πρωθυπουργός του σαλονιού και του Χάρβαρντ, της ανεμελιάς και των διακοπών, της αγκαλιάς με την Εκκλησία – όταν τον συμφέρει για ψήφους – δεν τολμάει να φέρει στη Βουλή τα απαραίτητα μνημόνια για την ολοκλήρωση αυτής της επιχειρηματικότητας.

Φοβάται τα ψηφαλάκια των ακροδεξιών και πατριδοκάπηλων, των ψηφοφόρων του κάθε Άδωνη Γεωργιάδη και του Βορίδη, των οπαδών του Σαμαρά…

Φοβάται μην χάσει το κόμμα του αυτό το ακροδεξιό δεκανίκι που τόσο το έχει ανάγκη αν θέλει να έχει κάποια πιθανότητα στις επόμενες εκλογές.

Τόσα και τόσα έκαναν για να υιοθετήσουν την «καλή Χρυσή Αυγή», πώς να τους χάσουν;

Και όλα τα υποτιθέμενα όνειρα περί επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης θυσιάζονται στο βωμό του λαϊκισμού και της εθνοκαπηλείας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter