Ο Μητσοτάκης ξέχασε ότι εγκαινίαζε έργο του ΣΥΡΙΖΑ όταν πήγε στο Κέντρο Υγείας στο Κερατσίνι

Ο Μητσοτάκης ξέχασε ότι εγκαινίαζε έργο του ΣΥΡΙΖΑ όταν πήγε στο Κέντρο Υγείας στο Κερατσίνι

Αν κανείς άκουγε σήμερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητοτάκη στα εγκαίνια λειτουργίας του Κέντρο Υγείας στο Κερατσίνι θα πίστευε πως πρόκειται για τη μοναδική νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του κόσμου που στήριξε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και που τέλειωσε ένα έργο που ονειρεύονταν όλοι οι Δήμαρχοι της περιοχής εδώ και 20 χρόνια μέσα σε 24 μήνες!

Θα ήταν ίσως και το μοναδικό έργο που θα είχαν μπει οι μπουλντόζες την επομένη της εκλογικής του νίκης…

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης πήγε μαζί με όλη την κουστωδία του, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη αλλά ξέχασε να πει ότι το έργο είχε πάρει πνοή και είχε ξεκινήσει από τους προηγούμενους, αφού είχε περάσει από 40 κύματα.

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πατάει σε έργα των προηγούμενων, όπως μια χαρά πατάει στα ταμειακά αποθέματα που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι απλά δεν αναφέρθηκε στην πρώην κυβέρνηση ή στη Ρένα Δούρου αλλά έπλεξε το εγκώμιο και της κυβέρνησής του που από τους πρώτους μήνες έπεσε έξω στα οικονομικά, αλλά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας με το ΕΣΥ να περιμένει ακόμα…

Αλλά αρκετοί γνωρίζουν πως η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας παρακολουθούσε το έργο «τούβλο-τούβλο» και μάλιστα πριν λίγους μήνες πήγε και το είδε.

Τότε, τόσο η Ρένα Δούρου όσο και ο αντιπεριφεριάρχης Γιώργος Γαβρίλης είχαν τη μέγιστη συμβολή στην υλοποίηση του έργου και με την ένταξη της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020 (5.000.000 ευρώ)», και με τις ενέργειες για την εξαίρεση της έκτασης από τις εκτάσεις που περιλαμβανόταν στις εκτάσεις που θα έπρεπε να παραχωρηθούν στον ΟΛΠ.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοδιαφημίστηκε και βέβαια απέκρυψε την πορεία του έργου:

«Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση της χώρας στην κυβέρνησή μας. Και, πράγματι, δεν θα μπορούσα να φανταστώ πιο συμβολική επίσκεψη από τη σημερινή. (…) Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι παρά τις μεγάλες κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε τους τελευταίους 18 μήνες, η κυβέρνηση ουδέποτε υποχώρησε από τη δέσμευσή της να είναι κοντά στους πολίτες, ειδικά στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, με έργα ουσίας και όχι επικοινωνίας», είπε!

Πολιτικά ανέντιμο ήταν και δεν απορεί κανείς γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που αρνήθηκε να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας εν καιρώ πανδημίας- προσπαθεί να πάρει τα πολιτικά εύσημα… και να δείξει ευαισθησία προς το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με αφορμή ένα Κέντρο Υγείας.

Αλλά σε αντίθεση με τον νυν πρωθυπουργό, τον νυν υπουργό Υγείας και τον νυν περιφερειάρχη, ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος το είχε πει σε άλλη ξενάγηση στο έργο:

«Το υπό ανέγερση Κέντρο Υγείας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά (…) Για περίπου 20 χρόνια, κάτοικοι και δημοτικές αρχές, πάλευαν για την ανέγερσή του. Αυτό, πήρε σάρκα και οστά, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την πρώην περιφερειάρχη κ. Δούρου, τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Γαβρίλη και τον υπουργό Υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης».

Σημειώνει μάλιστα σε σημερινή του ανάρτηση στο facebook ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος (όλη η ανάρτηση πιο κάτω):

«Το στοίχημα της Δημοτικής Αρχής, της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και της προηγούμενης κυβέρνησης κερδήθηκε.
Το στοίχημα για το Υπουργείο Υγείας και την παρούσα κυβέρνηση σήμερα, είναι το Κέντρο Υγείας να στελεχωθεί άμεσα με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας εξαιτίας της πανδημίας δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για ενδεχόμενη καθυστέρηση στην έναρξη ή για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας. Αντιθέτως, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας για να θωρακιστεί η πόλη.»

Αυτά για να μην μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Διαβάστε επίσης: Ο Πολάκης απαντά στον Μητσοτάκη: Δεν ντρέπονται; – Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε το Κέντρο Υγείας στο Κερατσίνι

Η ανάρτηση του δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου στο Facebook 

«ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ;
Η επίσκεψη ενός Πρωθυπουργού στην πόλη από μόνη της είναι ένα σημαντικό γεγονός. Η επίσκεψη ενός Πρωθυπουργού στην πόλη για να εγκαινιάσει ένα Δημόσιο Κέντρο Υγείας σε μια εποχή που εξαιτίας της πανδημίας έχουν γκρεμιστεί οι ιδεοληψίες του «όλα στον ιδιωτικό τομέα» είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός.
Η στελέχωση και η λειτουργία από αύριο του Κέντρου Υγείας με όλες τις ειδικότητες και σε 24ωρη βάση, γιατί γι’ αυτό δημιουργήθηκε, θα κρίνει το αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης.
Για να απαντήσω στο ερώτημα της ανάρτησης, σας ξαναθυμίζω ένα κείμενο μου από τον Ιανουάριο του 2021:
“Το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας κατασκευάστηκε και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη μας.
Ένα έργο που προσπαθούσαν από το 2000 οι Δημοτικές Αρχές της πόλης να υλοποιήσουν χωρίς επιτυχία.
Η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Σαράφογλου που εμπνεύστηκε το έργο, προσπάθησε να το υλοποιήσει αλλά δεν τα κατάφερε.
Η Δημοτική Αρχή του Φώτη Μελά συνέχισε την προσπάθεια κι αυτή όμως χωρίς αποτέλεσμα.
Στην προσπάθεια των Δημοτικών Αρχών που οδήγησε δύο φόρες σε εγκαίνια του έργου χωρίς όμως να γίνει το έργο, φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι δεν υπήρχε πλήρης στήριξη των περιφερειακών αρχών και των κυβερνήσεων εκείνης της περιόδου.
Η Δημοτική Αρχή του «Άλλου Δρόμου» ανέλαβε το Δήμο το 2014. Από την αρχή σχεδιάσαμε τα βήματα που απαιτούνταν για να μην έχει η προσπάθεια μας το αποτέλεσμα των δύο προηγούμενων.
Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Έπρεπε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να φτιάξει μια άρτια τεχνική μελέτη ώστε να μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Έπρεπε να γίνει ένας μεγάλος αγώνας ώστε το Κέντρο Υγείας να ενταχθεί σε χρηματοδότηση προγράμματος ΕΣΠΑ για να μπορέσει να υλοποιηθεί.
Έπρεπε να αντιμετωπιστούν μια σειρά από μικρά και μεγάλα γραφειοκρατικά εμπόδια που προέκυπταν μπροστά μας.
Το Κέντρο Υγείας όμως έγινε πράξη και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ για Δημόσιο Έργο. Η τεχνική εταιρεία υπέγραψε σύμβαση το Δεκέμβρη του 2018 και σήμερα παραδίδει το έργο.
Κτιριακά οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί και τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η παραλαβή του ιατρικού εξοπλισμού.
Γιατί όμως αυτή τη φορά το Κέντρο Υγείας πήρε σάρκα και οστά; Τι είναι αυτό που πρέπει να επαναλάβουμε ώστε και άλλα σημαντικά έργα για την πόλη να υλοποιούνται με τέτοια ταχύτητα;
Το Κέντρο Υγείας υλοποιήθηκε γιατί ο Δήμος, η Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας αποφάσισαν ότι πρέπει να γίνει και ότι θα κάνουν ότι πρέπει για να γίνει.
Φτάνει αυτό για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο; ΟΧΙ. Ακόμα και η πολιτική συμφωνία για την ανάγκη στήριξης της Δημόσιας Υγείας δεν ήταν αρκετή. Για να ξεπεραστούν τα εμπόδια χρειαζόταν και η προσωπική συμβολή κάποιων ανθρώπων. Η Ρένα Δούρου, ο Γιώργος Γαβρίλης και ο τ. Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός συνέβαλαν ουσιαστικά για να έχουμε θετικό αποτέλεσμα.
Ταυτόχρονα, αν δεν υπήρχαν οι εργαζόμενοι στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου, οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής, η τέως διοικήτρια Όλγα Ιορδανίδου και ο τέως υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ Γιώργος Αντύπας καθώς και η τεχνική εταιρεία που ανέλαβε το έργο, δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Αρκούσαν όλα αυτά για να ολοκληρωθεί το έργο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Η απάντηση είναι και πάλι όχι.
Αν η Περιφερειακή Αρχή που προέκυψε από τις εκλογές του 2019 έθετε εμπόδια στην ολοκλήρωση του έργου γιατί δεν ήταν δικό της δημιούργημα τότε σήμερα δεν θα είχαμε Κέντρο Υγείας.
Συνδημότες και συνδημότισσες, εμείς ολοκληρώσαμε τη δουλειά μας. Παραδώσαμε ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, άρτια εξοπλισμένο στο Υπουργείο Υγείας.
Το στοίχημα της Δημοτικής Αρχής, της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και της προηγούμενης κυβέρνησης κερδήθηκε.
Το στοίχημα για το Υπουργείο Υγείας και την παρούσα κυβέρνηση σήμερα, είναι το Κέντρο Υγείας να στελεχωθεί άμεσα με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας εξαιτίας της πανδημίας δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για ενδεχόμενη καθυστέρηση στην έναρξη ή για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας. Αντιθέτως, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας για να θωρακιστεί η πόλη.
Για το λόγο αυτό, εμείς ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να απαιτούμε και να πιέζουμε τους αρμόδιους στην κατεύθυνση της άμεσης και εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης.»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter